Een old school Hip Hop dag op school

In een Hip-Hop Themadag worden 2 of meer van de maX Music workshops RapBreakdanceDJ-enLive Looping, en Graffiti of Light Graffiti (tekenen met licht) gecombineerd in een programma waarmee je een dagdeel of zelfs een hele dag voor een groep jongeren kunt vullen. Wij maken een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal jongeren, en natuurlijk uw budget.

Bel ons op +31 (0)85-2016684 om vrijblijvend te overleggen over een Hip-Hop Themadag op je locatie.

Wat is Hip-Hop?
Hip-Hop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig van de twintigste eeuw in New York, en nu nog steeds mateloos populair onder jongeren.

Ook veel Nederlandse jongeren laten zich in hun kleding, taalgebruik en muziekkeuze door Hip-Hop inspireren. maX Music grijpt deze subcultuur aan om jongeren zelf creativiteit en kunst te laten ervaren. Professionele artiesten komen naar je locatie toe en verzorgen in jouw eigen ruimtes voorstellingen en workshops.

Hip Hop Themadag - ook beschikbaar voor Kinderen

Voorbeeld 1: Voorstelling + workshops

maX Music verzorgt met 4 artiesten de voorstelling Hip-Hop History van 25-30 minuten in bijvoorbeeld een aula voor een grote groep leerlingen. De artiesten laten samen zien en horen wat Hip-Hop inhoudt en hoe het is ontstaan. 

Aansluitend aan de voorstelling gaan er met elke artiest 25 leerlingen mee naar aparte ruimtes en volgen de deelnemers een workshop Rap, Breakdance, Live Looping of Light Graffiti van 60-90 minuten. Desgewenst kunnen de leerlingen daarna weer terugkomen in de grote ruimte om - onder begeleiding van de workshopleiders - aan elkaar hun nieuw verworven hip-hop skills te presenteren.

Dit hele programma kan op 1 dag maximaal 3x achter elkaar plaatsvinden. Bij grotere aantallen leerlingen kan het aantal workshopleiders ook worden uitgebreid.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeeld 2: Workshopcarrousel

maX Music verzorgt een carrousel met verschillende hip-hop workshops. Alle deelnemers volgen verschillende workshops gedurende meerdere workshoprondes. De school bepaalt zelf of leerlingen van tevoren individueel op workshops kunnen inschrijven (wat de motivatie zal verhogen), of dat men complete klassen zelf indeelt.

In overleg met maX Music kun je een programma samenstellen. We zijn flexibel in het aantal workshops, het aantal rondes, en de tijdsduur per workshop. 

Bekijk een overzicht van al onze hip-hop workshops.

Gezamenlijke presentatie
Een workshopcarrousel kan worden afgesloten met een gezamenlijke presentatie waarbij elke groep leerlingen 1 of meer van de gevolgde workshops aan elkaar presenteert. Dit is altijd een leuke en spetterende afsluiting van de dag waarbij de leerlingen ook leren respect voor elkaars uitingen op te brengen. maX Music kan hierbij zo nodig de geluidsversterking verzorgen.

Video-presentatie
Je kunt er ook voor kiezen om direct na de gevolgde workshops met elkaar een video-impressie van de dag te bekijken. Hier wordt regelmatig voor gekozen door scholen die een gezamenlijke presentatie net een 'brug te ver' vinden voor hun leerlingen. maX Music filmt de eerste workshoprondes en maakt in de laatste workshoprondes een snelle montage die direct kan worden vertoond op een scherm van de school.

Jongeren Hip Hop Themadag - ook beschikbaar voor Kinderen

Wie regelt wat bij een Hip Hop dag?

De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor een voorstelling en/of presentatie verzorgt maX Music zo nodig de geluidsversterking en showlicht, voor zover niet al aanwezig op uw locatie.

Het is prettig als een docent (bekend met de leerlingen) van de school zelf ook bij de workshops aanwezig is om te assisteren en zo nodig de orde te handhaven. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.
Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is.

Rooster
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops worden in overleg bepaald. maX Music kan hier een voorstel voor doen. De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor een voorstelling en/of gezamenlijke presentatie dient minimaal 90 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Jongeren Hip Hop Themadag - ook beschikbaar voor Kinderen

Coronaproof hip hop

Juist nu is een Hip-Hop Themadag de manier om nieuwe, verfrissende energie te geven aan de leerlingen.

Onze Hip-Hop Workshops worden allemaal op locatie gegeven, maar wel op een manier die zo nodig coronaproof is. Er wordt voldoende afstand gehouden tot de leerlingen en eventueel te gebruiken materialen kunnen voor en na de workshops worden ontsmet.

Zo zegt meester Sander van het Twents Carmel College in Denekamp: "We zijn dankbaar dat we deze inspirerende dag hebben kunnen organiseren voor de leerlingen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat."

Jongeren Hip Hop Themadag - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Hip-Hop Themadag

De Hip-Hop Themadag maken wij voor je op maat.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.