Je eigen light painting creatie

Op straat zie je regelmatig de resultaten van graffiti met spuitbussen verf, maar er kan ook worden getekend met licht.

Wat is Light Graffiti?
Bij Light Graffiti - ook wel Light Painting of Light Art genoemd - teken je met lampjes. Dit licht leggen we vast met een fotocamera met lange sluitertijd. We maken dus eigenlijk expres een bewogen foto.

Light painting kun je overal uitvoeren want er blijft geen resultaat achter in het straatbeeld of in het milieu. Wel krijg je zelf de gemaakte foto's als aandenken.

Jongeren zijn vrijwel altijd direct onder de indruk van Light Graffiti. Mede daarom is dit een ideale ingang om beeldende kunst onder hun aandacht te brengen.

Kirsten Schmidt, Spinoza Lyceum:
"De workshopleider was vriendelijk, duidelijk, rustig en enthousiast. Hij heeft de deelnemers een vol uur bezig gehouden en weten te boeien. De workshop zelf zat goed in elkaar, had een duidelijke, logische opbouw en door de samenwerkingsopdracht kreeg het nog een extra dimensie. Kortom: zeer geslaagd! Het is zeker voor herhaling vatbaar." 

Bekijk ook de Workshop Graffiti waarbij we werken met spuitbussen verf.

Light Graffiti Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Inhoud Light Graffiti Workshop

In de Light Graffiti Workshop van maX Music leert een groep jongeren tekenen met licht. Eerst wordt er uitleg gegeven over de principes van de camera en schetsen de deelnemers in groepjes een ontwerp op papier.

Vervolgens tekenen de groepjes met zaklampjes in diverse kleuren in de lucht gedurende 20-30 seconden in een verduisterde ruimte.

Een fotocamera met een lange sluitertijd legt alleen het licht vast evenals personen die lange tijd op dezelfde plek blijven. De gecreëerde foto wordt -zonder beeldbewerking- direct met een beamer op een scherm getoond zodat iedereen het resultaat kan zien.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.

Je bent daarom verzekerd van succes met een Light Graffiti Workshop van maX Music.

Lees meer over de mensen achter maX Music.

Jongeren Light Graffiti Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Wie regelt wat bij Light Graffiti?

De workshopleider van maX Music neemt een camera mee, een statief, diverse lampen en laptop.

Jullie als klant zorgen voor:

Doelgroep
De Light Graffiti Workshop beslaat 1 of 2 lesuren, en wordt aan maximaal 15-20 jongeren per workshop gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar - of zelfs tegelijkertijd door verschillende docenten - worden gegeven aan verschillende groepen.

De workshop kan worden ingezet voor lessen CKV en Tekenen, en kan deel uitmaken van een Workshopdag of Hip-Hop Themadag met meerdere creatieve workshops en een spetterende afsluitende presentatie.

Light Graffiti Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Prijs Light Graffiti Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 380 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je middelbare scholen en MBO een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Lees onze blog over de Cultuurkaart.

 

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.