Graffiti letters tekenen

In de Graffiti Workshop van maX Music leren we een groep jongeren zelf echte graffiti letters spuiten. Na een korte uitleg kunnen de jongeren al snel creatief bezig, individueel of in teams.

Het eindresultaat is per persoon of team een uniek graffiti kunstwerk. Deze blijvende herinnering kun je ophangen op school, maar je mag het ook mee naar huis nemen.

De Graffiti Workshop draagt bij aan de ontwikkeling van creativiteit, durf, uitdrukkingsvaardigheid en zelfvertrouwen van de deelnemers.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Graffiti Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Wat is Graffiti?

Graffiti is een beeldende kunstvorm waarbij je unieke kunstwerken/muurschilderingen verft met spuitbussen. Ook in Nederland zie je het op veel plekken zoals op grote muren, gebouwen, viaducten en rolluiken van winkels.

Soms is het legale graffiti; het kunstwerk is dan in opdracht gemaakt van de eigenaar van een gebouw. Of de gemeente heeft een plek ter beschikking gesteld waar je graffiti mag spuiten.
Op andere plekken is de graffiti illegaal, en doen de spuiters er alles aan om anoniem te blijven.

Graffiti tags

Het gaat vaak om korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags (korte handtekening) tot pieces (grotere, kunstig uitgevoerde afbeeldingen). Je kunt meestal een duidelijke eigen stijl/identiteit van de makers herkennen.

Lees ook onze Blog: Alles over Graffiti en hoe kan jouw groep daarmee aan de slag.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Onderdeel van hip hop

Graffiti is – naast rappendj-en, en breakdance - een van de vier disciplines van de populaire hip-hop cultuur. Het is een ideale ingang om beeldende kunst onder de aandacht van jongeren te brengen.

De verschillende Hip Hop workshops van maX Music kunnen worden gecombineerd in een Hip-Hop Themadag met een spetterende afsluitende presentatie.

Jongeren Graffiti Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Professionele graffiti artiest

De docenten van maX Music zijn professionele graffiti artiesten met didactische kennis en ervaring. We selecteren hen zorgvuldig op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.
Jij bent daarom verzekerd van succes met een Graffiti Workshop van maX Music.

Jongeren Graffiti Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Praktische details graffiti art

De Graffiti Workshop beslaat 5 kwartier tot twee uur. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen van alle leeftijden en onderwijstypen.
Per workshop kunnen er maximaal 20-25 jongeren deelnemen.

De workshop kan worden ingezet voor lessen CKV en Tekenen, en kan deel uitmaken van een Hip-Hop Themadag of een Cultuurdag met meerdere creatieve workshops.

Benodigdheden
De workshopleider van maX Music verzorgt de Graffiti Art Workshop op jullie locatie. Als opdrachtgever hoef je alleen voor een ruimte zorgen. Dit is bij voorkeur buiten onder een afdak en zoveel mogelijk uit de wind. (bijvoorbeeld een fietsenstalling). Misschien hebben jullie graffiti muren beschikbaar op jullie locatie?

Een binnenruimte is ook mogelijk als deze goed geventileerd is. Zo nodig gebruiken we verf op waterbasis, of zelfs speciale graffiti pennen (airbrush) ipv spuitbussen

De workshopleider neemt alle benodigdheden mee, waaronder:

  • mobiele, opzetbare wand
  • 3 spuitbussen verf per deelnemer (breed pallet kleuren zodat er onderling nog gewisseld kan worden)
  • groot vel dik papier per deelnemer
  • handschoenen per deelnemer
  • beschermende kleding per deelnemers
  • stucloper (landbouwplastic)
Jongeren Graffiti Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Prijs Graffiti Workshop

Boek de Graffiti Workshop op jullie eigen locatie vanaf 725 euro. Onze prijzen zijn inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten, en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Ben je geïnteresseerd en wil je een offerte aanvragen? Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de CJP Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart.

Meer weten over de cultuurkaart? Lees onze cultuurkaart blog.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.