Leer optreden als diskjockey

Nog niet eens zo heel lang geleden waren DJ's anonieme figuren verstopt in een donker hoekje van de discotheek, maar sinds enkele jaren zijn er nu vele DJ's die een sterrenstatus genieten. Het blijkt een kunst om stemming te maken, en grote groepen mensen aan het dansen te krijgen.

In de DJ / Mixen Workshop maakt een groep jongeren kennis met een professionele DJ, en leren ze hoe songs op verschillende manieren door elkaar kunnen worden gemixt met professionele draaitafels.

DJ Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Inhoud DJ / Mixen Workshop

De workshopleider stelt zich voor en demonstreert de groep hoe muziek kan worden gemixt met de meegebrachte draaitafels / mixers en koptelefoons. De deelnemers experimenteren beurtelings met het op de maat van de muziek instarten van een tweede song. Vervolgens is het de kunst om de snelheid van twee songs op elkaar af te stemmen zodat ze nog beter in elkaar overlopen.

Scratchen
Een derde vaardigheid waarmee wordt geoefend is het scratchen en spinnen van een song. Dit zorgt voor leuke sound effects, en goede beginnerstrucks om een overgang te maken tussen twee songs die moeilijk met elkaar zijn te mixen.

Tenslotte worden alle geleerde vaardigheden gecombineerd in een beurt voor elke deelnemer. Als de andere deelnemers blijven swingen, dan heb je het goed gedaan!

...image
...image
...image
...image
...image

Hip-Hop Themadag

DJ/Mixen is – naast rapbreakdance en graffiti - een van de vier verschijningsvormen van de populaire hip-hop cultuur. De verschillende Hip-Hop workshops van maX Music kunnen worden gecombineerd in een Hip-Hop Themadag of Cultuurdag met met een spetterende afsluitende presentatie.

Jongeren DJ Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Professioneel diskjockey

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest die je regelmatig kunt zien optreden als diskjockey.

Daarnaast heeft de workshopleider ook didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.

Je bent daarom verzekerd van succes met een DJ/Mixen Workshop van maX Music.

Jongeren DJ Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Wie regelt wat?

Per workshopronde van 50-100 minuten kunnen er 10-30 deelnemers meedoen van elk leerniveau.

Als klant zorg je voor een gewoon lokaal op de begane grond met tafels en een stroompunt.

De workshopleider neemt de benodigde apparatuur (waaronder maximaal 15 dj-sets) en muziek mee.
De workshopleider heeft 90 minuten opbouwtijd nodig in de workshopruimte.

Jongeren DJ Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs DJ Workshop op school

Boek een DJ Workshop op jullie eigen locatie vanaf 800 euro. Dit bedrag is inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten, en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Cultuurkaart acceptant

maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Lees meer over de Cultuurkaart.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.