Hip-Hop als ingang voor creativiteit

Hip-Hop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig van de twintigste eeuw in New York, en heeft zich sindsdien wereldwijd verspreid. Ook veel Nederlandse jongeren laten zich in hun kleding, taalgebruik en muziekkeuze door Hip-Hop inspireren.


maX Music grijpt deze subcultuur aan om jongeren zelf creativiteit en kunst te laten ervaren. Professionele artiesten komen naar jouw locatie toe en verzorgen in jouw eigen ruimtes een of meer voorstellingen en desgewenst aansluitend workshops en zelfs een presentatie van jouw leerlingen.

Voorstelling + workshops

De voorstelling Hip-Hop History bestaat uit raps, dans, live graffiti spuiten en vette beats van de DJ. In zo'n 30 minuten krijgt het publiek een beeld van hoe deze cultuur zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is.

Optioneel

Na afloop kunnen alle vier de artiesten ieder in aparte ruimtes workshops geven aan het publiek. Na de workshops kan de hele groep desgewenst weer samen komen voor een gezamenlijke eindpresentatie waarin nu de workshopdeelnemers laten zien wat ze kunnen.

Dit hele programma kan op 1 schooldag enkele keren na elkaar worden gegeven.

...image
...image
...image
...image

Praktische details

De klant verzorgt een grote ruimte zoals gymzaal of aula met voldoende presentatieruimte en zitruimte en stoelen voor max. 100 jongeren. De klant zorgt daarnaast voor een beamer en een projectiescherm dat boven (of desnoods direct naast) het podium / het presentatievlak hangt. maX Music verzorgt de geluidsversterking, en optioneel showlicht. Hiervoor is geen krachtstroom nodig.

Er is tijdens het opbouwen door maX Music steeds iemand van de school (bijv. een conciƫrge) aanwezig om te faciliteren. Tijdens de voorstelling bevindt zich in het publiek minimaal 1 docent / volwassene van de school per 30 jongeren om zo nodig te orde te handhaven.

Prijs Hip-Hop History

Boek de Hip-Hop History op je eigen locatie vanaf 1.250 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.