Rap schrijven op jullie locatie

Internationale Hip-Hop artiesten zoals Jay-Z en Drake domineren al jaren charts met miljoenen streams. 

Ook rappers zoals Kevin en Boef die in de Nederlandse taal rappen, genieten grote populariteit. Hebben we hier te maken met een hoop stoerdoenerij, of kunnen we hier iets van leren en het zelfs toepassen?

maX Music kan bij jullie op locatie een Workshop Rap verzorgen voor kleine of grote groepen. Rappen is leuk tijdens een verjaardag of familiefeest. En de workshop kan voor bedrijven worden ingezet als uitje of teambuilding, maar ook als verwerkende activiteit tijdens een studiedag of training.

Rap Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Inhoud Rap Workshop

Een professionele rapper geeft een korte inleiding, en leert de workshopdeelnemers binnen de muziek te denken en tellen in maten. Als ijsbreker gaat de groep bijvoorbeeld in een kring staan, en stelt iedereen zich in twee zinnen voor op een beat. Bijvoorbeeld "Mijn naam is Piet, en moeilijk doe ik niet".

Nu de deelnemers de theorie kennen gaan ze individueel of in teams hun eigen rhyme (raptekst) schrijven. Hierbij kan een relevant thema als uitgangspunt worden gebruikt. De workshopleider loopt rond en geeft aanwijzingen.

Na het stoeien met de eigen tekst is men natuurlijk benieuwd wat de anderen hebben gecreëerd. De workshopleider draait hip-hop beats waarop de deelnemers hun raps kunnen presenteren. Zo heb je jouw bekenden en collega's nog nooit gezien!

...image
...image
...image
...image
...image

Optioneel: tekst op maat
De workshopleider kan aan het begin van de workshop een rap refrein aanleren dat we vooraf speciaal hebben geschreven over de opdrachtgever en/of het dagthema. De deelnemers kunnen vervolgens in groepjes coupletten schrijven rond subthema's die allemaal weer toewerken naar het refrein. Zo ontstaat tijdens de presentatie een complete rap song met veel relevante inhoud.
 

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Rap Workshop op een locatie naar keuze. In de ruimte dienen tafels en stoelen aanwezig te zijn, een beamer en scherm, en pennen en papier voor alle deelnemers. De workshopleider neemt zelf de benodigde geluidsversterking mee, voor zover niet aanwezig op de locatie.

De workshops van maX Music kunnen in principe op elke locatie worden gegeven, maar wij kunnen jullie ook in contact brengen met enkele locaties waar wij goede ervaringen mee hebben in bijvoorbeeld Utrecht of Aalsmeer.

De workshop duurt 60-120 minuten, afhankelijk van jullie wensen, en is geschikt voor max. 50 deelnemers per workshop. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere workshopleiders tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

Volwassenen Rap Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Prijs Rap Workshop

Deze workshop voor jullie groep haal je in huis vanaf 455 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Eerder verzorgden we deze workshop voor bijvoorbeeld Delta Lloyd en NS Hispeed.

Jacqueline Alonso, Ministerie van Infrastructuur en Milieu:
"De workshop is hartstikke goed verlopen, we hebben echt gelachen met elkaar. Zeker een aanrader voor andere directies..."

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.