Fotografie met je smartphone

Nog maar enkele jaren geleden waren goede camera's niet voor iedereen weggelegd. Echter met hun smartphones hebben veel mensen nu alle technische mogelijkheden gewoon in hun broekzak. Er wordt meer dan ooit gefotografeerd, en met elkaar gedeeld, vooral via social media.

In de Smartphone Fotografie Workshop van maX Music leert een groep jongeren nog meer te halen uit de mogelijkheden van hun device, en met plezier te kijken door het creatieve oog van de kunstenaar!

Bekijk ook onze andere Mediawijsheid Workshops en Beeldende Workshops.

Smartphone fotografie cursus

In deze workshop geeft de workshopleider voorbeelden, tips en adviezen over compositie, kadrering, lichtgebruik, scherpte diepte, kleur en vorm. De groep mag reageren wat men wel en niet goed en mooi vindt, en waarom.

Conceptualiseren
De deelnemers brainstormen vervolgens in 2- of 3-tallen over hun eigen fotosessie met hun smartphones, wat daarbij de invalshoek wordt en wat ze willen communiceren.

Maken
De groepjes gaan nu op fotoreportage in en rond de workshoplocatie om te experimenteren met smartphone fotografie rond hun zojuist gemaakte plan. De workshopleider loopt rond en geeft tips.

Presenteren en reflecteren
Aan het eind van de workshop komen de deelnemers weer terug in de gezamenlijke ruimte om hun mooiste foto's te vertonen en op elkaars werk te reflecteren.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel kunstenaar met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Smartphone Fotografie van maX Music.

Optionele uitbreiding workshop
De workshop kan worden uitgebreid met zowel inhoudelijk/communicatie elementen (het beeld als verhaal) als technische elementen (foto bewerking via app of bewerkingsprogramma.)

Wie regelt wat?

De Workshop Smartphone Fotografie is geschikt voor maximaal 25 deelnemers. De workshop duurt minimaal 90 minuten, en maximaal 3 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

Benodigdheden
Als klant verzorg je een lokaal met een digiboard of beamer & scherm, papier, pennen en potloden. In de klas moeten minimaal 12 moderne, goed functionerende mobiele telefoons aanwezig zijn met een camera-functie, voldoende opslagruimte en opgeladen accu.

Het is prettig als de smartphones een camera app hebben waarin sluitertijd en diafragma kunnen worden aangepast. Als dit geen mogelijkheden zijn van de standaard camera app van een smartphone, dan zou vooraf de gratis app 'Open Camera' kunnen worden gedownload.

Prijs Workshop Smartphone Fotografie

Boek de Smartphone Fotografie Workshop op je eigen locatie vanaf 300 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.