GTST, The Bold And The Beautiful; soapseries zijn niet meer weg te denken van de televisie en ze zijn populair onder veel mensen.

In de Soap Acteren Workshop werkt jullie groep verschillende soap scènes uit, die jullie repeteren en vervolgens voor elkaar spelen waardoor één heerlijke soap ontstaat.

Online programma
Is het nog niet mogelijk om in corona-tijd een workshopleider naar jullie locatie te laten komen? Wij geven nu ook videolessen, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Volwassenen Soap Acteren Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Inhoud Workshop Soap Acteren

Tijdens de workshop worden de specifieke kenmerken van een soap met bijbehorende speltechnieken benoemd en geoefend. Bijvoorbeeld:

Klein spelen
Door de hoge uitzendfrequentie en korte voorbereidingstijd bevatten soaps vrijwel alleen korte dialogen, waarbij de personages vaak close-up in beeld komen.

Een soap acteur moet dus klein spelen met veel emotie, en in een dialoog moeten beide spelers naar de camera / de andere leerlingen gericht blijven, omdat de kijker alle emoties wil blijven zien.

Daarbij is tekstinterpretatie natuurlijk belangrijk om het spel geloofwaardig te maken.

...image
...image
...image
...image

Drama overdrijven
In de verhaallijn van een soap komen veel en ingewikkelde relaties voor waarbij het drama en leed van de personages wordt overdreven. De workshopdeelnemers krijgen per groepje een korte beschrijving van een scène die ze zelf verder mogen invullen. Dit leidt vaak tot veel dramatisch enthousiasme en hilariteit.
 

Professionele docenten

De maX Music workshopleiders die de Workshop Soap Acteren geven zijn ervaren, gediplomeerde theaterdocenten die op dagelijkse basis acteren, regisseren en doceren. Daarnaast selecteert maX Music de docenten op betrouwbaarheid en op het vermogen om enthousiasme over te dragen.

Volwassenen Soap Acteren Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Prijs Soap Acteren Workshop

Deze workshop voor uw groep haalt u in huis vanaf 350 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.