Schrijf de nieuwe hit

'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Can't Stop The Feeling' van Justin Timberlake; iedereen kent wel een song die hij geweldig vindt en nooit zat wordt. De tekst blijft raken en de melodie krijg je niet uit je hoofd.

Maar wat maakt zo'n liedje nou zo goed; is het de melodie, de tekst, of is het de X-factor?

Haal onze Songwriting Workshop in huis en ga met jullie groep aan de slag met eigen songs. Bel ons op +31 (0)85-2016684.

Songwriting Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Inhoud Songwriting Workshop

In de workshop wordt binnen een dubbel lesuur een overzicht gegeven van verschillende stijlen en werkwijzen in het componeren en schrijven van songs. Met de verkregen inzichten gaan de deelnemers aan de slag met een eigen song. Deze songs worden geëvalueerd, en de deelnemers krijgen handvatten mee om hun song verder te ontwikkelen. Wordt hier een nieuwe nummer-1 hit geboren?

Theorie songwriting
De workshopleider laat enkele recente hits en/of golden oldies horen en maakt samen met de deelnemers een lijst van punten die een song populair lijken te maken. Vervolgens duikt de workshopleider met de groep in de theorie achter het tekstschrijven en muziek maken. Zo worden diverse stijlen (genre, tempo, taal, poëzie, structuur) besproken inclusief voorbeelden. Ook onderscheidt de workshopleider verschillende werkwijzen die je als beginnend songwriter kunt hanteren.

...image
...image
...image
...image
...image

Praktijk: Songtekst schrijven
De deelnemers gaan nu in groepjes aan de slag met een eigen songtekst, bijv. aan de hand van een relevant thema. Na enige tijd wordt een aantal songs klassikaal gepresenteerd. De workshopleider evalueert de songs en draagt verbeterpunten aan zodat de deelnemers zelf verder kunnen met hun eigen hit. Daarnaast wordt een begin gemaakt met ideeën voor muziek onder de geschreven songteksten. De workshopleider improviseert daarbij met zijn gitaar of piano op de ideeën van de deelnemers.

Jongeren Songwriting Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Praktijk: Muziek componeren

In een optionele vervolgworkshop gaat de workshopleider meer in op het componeren van muziek. Er wordt in kleine groepen en klassikaal geëxperimenteerd met verschillende melodieën en muziekgenres op zelf geschreven songteksten.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de aanwezige muziekinstrumenten, maar ook van instrumentale tracks in verschillende muziekgenres. Deze tracks kunnen de deelnemers eerder ook als voorbereiding gebruiken op de workshop.

Jongeren Songwriting Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Professionele artiesten

Tijdens de workshop maken de deelnemers kennis met een professionele singer/songwriter met veel ervaring in het schrijven van songs voor diverse artiesten en televisieprogramma's.

De workshopleiders van maX Music worden met zorg geselecteerd op kwaliteit, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent dus verzekerd van succes als je kiest voor maX Music als partner voor jouw creatieve project.

Jongeren Songwriting Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Talentproject met opnames

De Songwriting Workshop kan worden uitgebreid met audio-opnames door maX Music. Er kan zelfs nog een videoclip worden geschoten, bijvoorbeeld in het project Song&Clip-In-1-Dag.

In een uitgebreider project kan er een Muziekproductie Workshop worden toegevoegd waarin de leerlingen een eigen song zelf opnemen en uitwerken met muziek software op iPads.

Ook kunnen we 'De Beste Singer/Songwriter Van....' begeleiden of een nog breder Kunst & Cultuur Project begeleiden waarbij de jongeren bijvoorbeeld met een professioneel dansdocent choreografieën maken en oefenen bij hun zelfgeschreven songs. 

Het project kan worden afgesloten met bijvoorbeeld een talentavond waarbij alle groepen hun eigen song zingen en dansen voor publiek en een jury die een winnaar uitroept.

Songwriting als middel

Songs leren schrijven is al een leuk muzikaal doel op zich, maar rap kan ook als middel dienen voor meer doelen zoals team building of burgerschapsvorming.

Jongeren Songwriting Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Prijs Workshop Songwriting

Boek de Songwriting Workshop op je eigen locatie vanaf 390 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.