Produceren met software

Muziekproducers en dj's als David Guetta en Martin Garrix zijn de nieuwe popsterren. Op een podium lijken ze alleen wat te 'rommelen' achter een laptopje maar de vette beats vliegen je om de oren. Wat gebeurt daar op die computers, en kunnen wij dat ook leren?

Wij komen met iPads naar jullie locatie, en gaan met groepen aan de gang met Muziekproductie.

Online lessen

Deze workshop kan ook online plaatsvinden waarbij de deelnemers op hun eigen devices werken met gratis online software, gewoon in webbrowser. Bekijk hier onze gratis inleidende les.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Inhoud Muziekproductie Workshop

De workshopleider van maX Music komt met iPads en microfoons naar je locatie, en laat jouw groep ervaren hoe een pop/dance song kan worden opgebouwd door het 'stapelen' van diverse instrumenten en sporen.

De muziek software op de iPads bevat een hele bibliotheek aan virtuele instrumenten, sounds en kant-en-klare loops die je op een oneindig aantal manieren kunt combineren en bewerken om zo je eigen muziek te produceren.

Remixen
Na een korte klassikale uitleg over de software gaan de jongeren in tweetallen aan de slag. De eerste opdracht is het remixen (bewerken) van een een bestaande song. Zo krijgen de jongeren wat handigheid met het programma en zien ze hoe bijvoorbeeld een drumspoor is opgebouwd en kan worden bewerkt.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Eigen song

Na het klassikaal uitwisselen van ervaringen gaan de deelnemers nu voor het 'echte werk'; het produceren van een eigen song. In een leeg project voegen ze 1 voor 1 de instrumenten toe, en zingen of rappen ze zelfs eigen teksten al is het maar 1 zin die steeds terugkomt.

We proberen de jongeren te laten ervaren hoe verschillende sporen ritme, harmonie en melodie samen een catchy geheel kunnen vormen.

Muziekproductie lessenserie

Bovenstaand programma kan worden uitgevoerd in 60-75 minuten. Als er meer tijd beschikbaar is, kan de workshop met enkele elementen worden uitgebreid tot 100, 120, 180 minuten of zelfs een meerdaagse lessenserie

Mixage

Bij voldoende tijd besteden we in de Muziekproductie Workshop aandacht aan de diverse effecten en filters uit de software en het mooi balans brengen van volumes en frequenties van de verschillende sporen. Zo evolueert de productie van een ruw idee tot een serieuze demo.

Jam Sessie

Wanneer de deelnemers de software wat beter beginnen te beheersen, kunnen verschillende tweetallen met elkaar jammen. De iPads kunnen contact met elkaar maken en er kan gezamenlijk aan 1 song worden gewerkt.

Songwriting

De songs die ontstaan tijdens een Muziekproductie Workshop zijn vaak eenvoudige, snel bedachte ideeën en de deelnemers besteden de meeste aandacht aan het experimenteren met verschillende instrumenten en effecten. In een uitgebreider project kan er een apart songwriting onderdeel worden toegevoegd. De deelnemers krijgen meer uitleg over en gelegenheid voor het schrijven van songteksten en melodieën die vervolgens kunnen uitgewerkt met de iPads en microfoons.

De Songwriting Workshop kun je ook los boeken bij maX Music.

Jongeren Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Professionele docenten

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Muziekproductie Workshop van maX Music.

Wie regelt wat?

De Muziekproductie Workshop beslaat 60 tot 180 minuten, en wordt in klasverband gegeven voor max. 20 leerlingen. voor alle leeftijden in het VMBO, Havo en VWO. De workshop kan vallen onder CKV en Muziekles, en is aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

Je zorgt zelf voor een ruimte met tafels en stoelen. In de ruimte dient een groot scherm (bijv. smartboard of beamer) aanwezig te zijn met een hdmi-aansluiting. De workshopleider neemt 10 iPads, 10 koptelefoonsplitters en een aantal microfoons mee. De jongeren (of de klant) dienen zelf eigen oortjes/koptelefoons mee te nemen.

Jongeren Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Muziekproductie Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 515 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.