Populaire films of series als Wallace & Gromit, Buurman & Buurman en Loeki de Leeuw bijvoorbeeld bestaan uit duizenden frames waarbij de hoofdrolspelers van klei steeds iets zijn verplaatst en vervormd. 

Na het vertonen van enkele voorbeelden wordt de groep vrijwel altijd direct enthousiast om zelf aan de gang te gaan met stop motion technieken. Al binnen een workshop van zo'n 90 minuten maak je met je groep zelf een leuke korte animatiefilm.

Online programma
Is het nog niet mogelijk om in corona-tijd een workshopleider naar jullie locatie te laten komen? Wij geven nu ook videolessen, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Stop Motion Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Inhoud Stop Motion Workshop

In de Stop Motion Workshop gaan de deelnemers in groepjes uiteen, met elk een fotocamera en een opstelling van voorwerpen zoals klei, speelgoed of tekeningen op een whiteboard. Elk groepje maakt een groot aantal foto's waarbij ze tussendoor de opstelling steeds iets wijzigen. In de tweede helft van de workshop zetten de deelnemers hun gemaakte foto's op de computer en door deze snel achter elkaar af te spelen ontstaat er een korte film waarin beweging van de voorwerpen wordt gesuggereerd.

Het is mogelijk om een vervolgworkshop in te zetten waarbij de deelnemers de soundtrack opnemen bij hun zelf gemaakte animatiefilm.

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Stop Motion Workshop van maX Music.
 

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Workshop Stop Motion op jouw locatie. Jij als klant verzorgt een grote ruimte met een smartboard of beamer & scherm, tekenpapier, potloden, pennen en stiften.

Voor de tweede helft van de workshop zorg je voor minstens 5 computers met daarop software die maX Music vooraf aanlevert, of met software zoals Windows Movie Maker of iMovie. maX Music kan eventueel ook zelf laptops meenemen.

De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder 5 fotocamera's, camerastatieven, speelgoedjes/attributen, klei, laptop.

De Stop Motion Workshop wordt aan maximaal 25 personen per workshop gegeven. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. 

Volwassenen Stop Motion Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Prijs Stop Motion Workshop

Deze workshop voor uw groep haal je in huis vanaf 375 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.