Workshop ukelele spelen

Wil je met jouw hele klas op echte instrumenten leren spelen? Dan is de ukelele een laagdrempelig startpunt. 

Deze mini-hawai-gitaartjes hebben eenvoudige akkoorden en 'slechts' 4 snaren. Zo leren jongeren heel simpel enkele grepen, en speelt de groep binnen 1 workshop al een bekende popsong.

De workshop is geschikt voor alle leerniveaus, en kan deel uitmaken van een Cultuurdag.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Jongeren Ukelele Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Inhoud Ukelele Workshop

De workshopleider komt naar jullie locatie, en geeft uitleg over het instrument; hoe je je vingers moet neerzetten voor een greep, en hoe je een ritme kunt aanslaan met je andere hand. Elke deelnemer mag een ukelele uitkiezen, en we oefenen vervolgens met z'n allen tegelijk.

Rechterhand techniek: Er wordt gewerkt aan het ritme: zorgen dat iedereen tegelijk aanslaat.

Linkerhand techniek: De deelnemers leren drie of vier akkoorden spelen waarvan we de handgrepen afbeelden op een scherm of groot papier.

Leerdoelen
In de Workshop Ukelele ervaren jongeren hoe je met de ukelele harmonische muziek kunt spelen. Door verschillende akkoorden na elkaar te spelen ontstaan er liedjes. De groep ervaart hoe leuk het is om samen muziek maken en hoe belangrijk het is om op elkaar af te stemmen.

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele workshopleiders

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten die zowel uitvoerend actief zijn als ook educatief. De workshopleiders worden zorgvuldig geselecteerd op enthousiasme, bekwaamheid en betrouwbaar. Zo ben je verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie creatieve project.

Jongeren Ukelele Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Wie regelt wat?

De Workshop Ukelele spelen duurt 45 tot 90 minuten en wordt in groepsverband gegeven voor groepen jongeren. In een lessenserie kunnen meerdere liedjes worden aangeleerd, en kan de speeltechniek worden verbeterd.

Per workshop kunnen er maximaal 30 jongeren meedoen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan steeds een andere groep jongeren.

De klant zorgt voor een workshopruimte op de begane grond zonder tafels. In de ruimte staan voldoende stoelen (zonder armleuningen) voor alle deelnemers. Deze stoelen staan in een halve kring opgesteld. De workshopleider neem zelf de ukeleles mee. Houd rekening met lichte geluidsoverlast.

Jongeren Ukelele Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Workshop Ukelele Spelen

Deze workshop voor jouw groep jongeren haal je in huis vanaf 400 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.