Vlogs maken voor YouTube

Vloggers en Youtubes zijn de self made bn'ers van deze tijd. Door originele, uitgesproken, emotionele, informatieve en/of grappige filmpjes van zichzelf te publiceren op het internet weten sommige van deze vaak jonge personen duizenden volgers aan zich te binden.

De populariteit en zelfstandigheid van figuren als Enzo Knol en Dylan Haegens beweegt vele jongeren zelf ook te proberen een influencer te worden. Maar is het nou echt zo gemakkelijk als het soms lijkt?

In de Workshop Vloggen van maX Music leert een groep jongeren vlogs filmen en monteren in jullie eigen locatie.

Wat is een vlog?
Een vlog is een afkorting van videologboek; dus eigenlijk een regelmatig terugkerend video-verslag van iemands persoonlijk ervaringen en bevindingen.

Bekijk ook onze workshops Journaal Maken en Nepnieuws

Vlog Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Inhoud workshop

Met de hele groep wordt een bekende vlog bekeken en geanalyseerd.
Vervolgens geeft de workshopleider uitleg over filmen en monteren. Hierbij deelt hij of zij direct toepasbare tips & tricks voor vlogs, zoals:

  • blijf praten over wat je doet, waarom je het doet, en wat je ervan vindt
  • monteer korte spetterende momenten aan het begin die uitnodigen tot verder kijken
  • monteer 'visuele grapjes'; vertragen, kleuren veranderen, random andere filmfragmenten tussendoor, geluidseffecten, muziekjes etc

De deelnemers gaan nu in tweetallen aan de slag met een iPad en microfoon. Op de iPad kunnen de gefilmde beelden direct worden gemonteerd en ontstaat al snel een goed beeld van het eindresultaat en wat er nog nodig is.
De workshopleider begeleidt waar nodig, en zorgt ervoor dat alle gemaakte resultaten voor je worden verzameld.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wie regelt wat?

De Workshop Vloggen is geschikt voor maximaal 30 deelnemers. De workshop duurt minimaal 1,5 uur, en maximaal 3 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

Als klant verzorg je een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten. Als de deelnemers zich willen verspreiden buiten het zicht van de workshopleider, dan is het is handig als er 2-3 extra volwassen begeleiders zijn die met groepjes deelnemers meegaan.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, microfoons en andere benodigdheden.

Jongeren Vlog Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Workshop Vloggen

Boek de Vlog Workshop op jullie eigen locatie vanaf 600 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.