Schilderen met zand

Toveren met zand op een speciale lichttafel; je ziet het af en toe op televisie bij grote evenementen. Met de Zandkunst Workshop van maX Music kun je deze magische kunstvorm zelf eens uitproberen met je groep. Met enkele eenvoudige technieken, fantasie en creativiteit blijkt er van alles mogelijk.

Zandkunst Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Inhoud workshop

Tijdens de Zandkunst Workshop gaan groepjes van 2/3 deelnemers aan de slag met speciale lichtbakken en fijn zand. Na een instructie van de workshopleider experimenteren de deelnemers met diverse technieken en werken ze toe naar een kort verhaal met diverse tekeningen die zo mogelijk in elkaar overlopen door onderdelen met minimale aanpassingen een nieuwe functie te geven.

Aan het eind van de workshop presenteren de groepjes beurtelings hun creaties op de lichtbak die met een camera op het aanwezige scherm is aangesloten. De videocamera neemt de presentaties ook op en deze krijg je achteraf om bijvoorbeeld op een website en/of social media te plaatsen.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Zandkunst Workshop van maX Music.

Zandkunst Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Zandkunst Workshop op jouw locatie. Als opdracht verzorg je een ruimte waarin minimaal 5 'blokken' kunnen worden gevormd met elk 2-3 tafels en 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig. Houd er rekening mee dat er met zand wordt 'gemorst' en dat er wat zal achterblijven op de vloer. Je verzorgt in de ruimte een groot scherm waarop onze videocamera kan worden aangesloten met hdmi, component of composite video. De workshopleider neemt max. 10 speciale lichtbakken mee, en het benodigde zand.

De Zandkunst Workshop beslaat 2 lesuren, en wordt aan maximaal 30 jongeren per workshop gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

De workshop kan worden ingezet voor lessen CKV en Tekenen, en kan deel uitmaken van een Kunstendag met meerdere creatieve workshops en een afsluitende presentatie.

Zandkunst Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Prijs Zandkunst Workshop

Boek de Zandkunst Workshop op je eigen locatie vanaf 425 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.