Workshop Capoeira

In de Workshop Capoeira van maX Music komt een enthousiaste workshopleider naar jullie locatie, en leert een groep kinderen enkele basisbewegingen. De workshop kan ook deel uitmaken van een Zuid-Amerika Project of Muziekdag.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Wat is capoeira?
Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen. De oorsprong ligt in spelen en riten van Afrikanen in Braziliaanse slavernij.

In het capoeira spel is er geen winnaar of verliezer. Wel is vaak snel duidelijk wie het spel het beste beheerst; wie is sneller of creatiever? Wie heeft er meer kennis van de regels? Wie heeft meer ervaring?

Workshop Capoeira - ook beschikbaar voor Volwassenen & Jongeren

Inhoud Workshop Capoeira

De workshopleider leert de groep enkele kenmerkende beweging van capoeira aan zoals de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien.

Na een groepsinstructie gaan de deelnemers in tweetallen de bewegingen oefenen. In deze eerste kennismaking met capoeira vindt er geen fysiek contact plaats. De kinderen oefenen de bewegingen zoveel mogelijk beheerst en in slow motion; er wordt dus niet raak geschopt en geslagen.

Capoeira is geen pure sport; het gaat niet slechts om bewegen maar ook om muziek. De workshopleider begeleidt tijdens de Workshop Capoeira de oefeningen regelmatig met zijn pandeiro (tamboerijn) en berimbau (hengel-achtig snaarinstrument).

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer u maX Music kiest als partner voor jullie creatieve project.

Kinderen Workshop Capoeira - ook beschikbaar voor Volwassenen & Jongeren

Wie regelt wat?

De Workshop Capoeira is geschikt voor max. 25 kinderen vanaf groep 5/6. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. De workshop duurt minimaal 45 en maximaal 100 minuten.

De resultaten van een workshop kunnen ook worden gepresenteerd aan een publiek, en de workshop kan ook deel uitmaken van een themadag zoals de Muziekdag.

Benodigdheden
Jullie als klant zorgen voor een gymzaal of grote lege ruimte (minimaal 60m2) met een gladde vloer. De workshopleider neemt zelf geluidsversterking, muziek en enkele instrumenten mee. Voor de Workshop Capoeira is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

Kinderen Workshop Capoeira - ook beschikbaar voor Volwassenen & Jongeren

Prijs Workshop Capoeira

De Workshop Capoeira haalt u in huis vanaf 335 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.