Unieke kans: creatieve workshops!

Begeleid jij een groep met jongeren tussen de 12 en 30 jaar? En hebben jullie zin om jezelf creatief te ontwikkelen, maar ook iets te betekenen voor anderen?

maX Music heeft dan iets heel vets voor jullie: Jullie kunnen je een serie creatieve en maatschappelijk betrokken workshops volgen.
Je gaat aan de slag met bijvoorbeeld muziek, media en graffiti. Drie onderdelen dus die op elkaar aansluiten in één traject van 3 maanden. Ook inzetbaar als maatschappelijke stage.

Je kunt ook het hele traject met bijvoorbeeld alleen muziek bezig zijn, of iets heel anders creatiefs uit ons aanbod. Bekijk hier een videoclip als resultaat van een workshoptraject met rap.

Wij kunnen jullie dit aanbieden vanuit het Sparkel-2-Doen Next programma dat subsidie ontvangt om dit te organiseren voor jongeren.


3x creatief: 1 maatschappelijk doel

1. Muziek
We gaan samen aan de slag met songwriting en echt muziek maken, of je nu wel of niet eerder een instrument hebt bespeeld. Workshopleider Rene vertelt er meer over in deze video.

2. Graffiti
Creëer je eigen pieces met graffiti die de inhoud van de songs uitbeelden. Wij leren je technieken en geven je de tools. Workshopleider Arend vertelt er over in deze video.

3. Smartphone Fotografie
Wat laat jij zien van jezelf op social media, en haal jij wel alles uit je camera? In dit deel ga je aan de slag met smartphone fotografie. Leer kijken met 'het oog van de kunstenaar'. En maak ook hier beelden die aansluiten op de zelfgemaakte songs. Workshopleidster Linda vertelt erover in deze video.

Kunst met inhoud

Alle workshopresultaten komen samen in een song met ondersteunende graffiti en smartphone foto's. Het worden echter niet zomaar 'liedjes en plaatjes'; ze krijgen een maatschappelijk doel.  

Jullie kiezen met elkaar zelf een groep in de maatschappij die jullie willen ondersteunen en/of bemoedigen. Er werken nu bijvoorbeeld groepen aan songs en beelden voor jonge reumapatiënten en voor ouderen; om hen een hart onder de riem te steken, en hun (vaak niet zichtbare) verhaal bekend te maken.

In dit toffe traject ontwikkel je jezelf dus, maar je past je nieuwe skills gelijk toe om iets te doen voor een ander.

Waar en wanneer?

Een creatief maatschappelijk traject kan in goed overleg op elk gewenst moment starten, en ook op elke gewenste locatie. Neem contact met ons op om vrijblijvend te overleggen.

Tijdens een traject kom je met een groep (15-30 deelnemers) twaalf dagdelen bij elkaar. De precieze dagen en tijden kunnen we samen bepalen.

Contact gezocht met groepen

We zoeken contact met bestaande groepen (scholen, sportverenigingen, welzijnswerk in gemeentes, jeugdleiders in kerken, etc) om zo mogelijk een samenwerking aan te gaan. Dit project kan in overleg aansluiten op de al bestaande doelen van de groep.

Daarnaast kan dit traject een maatschappelijke stage vormen voor middelbare scholieren. De activiteiten vinden dan deels onder schooltijd, en deels buiten schooltijd plaats. Geïnteresseerde scholen kunnen contact met ons opnemen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Willen jullie er echt voor gaan?

De waarde van dit creatieve workshoptraject bedraagt eigenlijk 1.700 euro per deelnemer. Dit wordt grotendeels betaald vanuit een subsidie van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheids-onderzoek en zorginnovatie, en deels door maX Music zelf.

Wat we van de deelnemers verwachten is geen geld, maar wél motivatie en toewijding. Als een deelnemer voor dit traject kiest, dan vinden we dat heel tof, en we verwachten dan dat hij of zij er echt voor gaat, en het hele traject afrondt.

Dit creatieve traject maakt onderdeel uit van het project Sparkel-2-Doen. Dit project is een initiatief van de Nationale Vereniging Reumazorg Nederland. Dit project maakt weer deel uit van maatschappelijke diensttijd (MDT). Dit betekent dat de deelnemers hun ontdekte talenten gelijk inzetten voor anderen.

Aanmelden? Hierrrrr

Worden jij en jouw groep jongeren hier enthousiast van? Bel ons dan op +31 (0)85-2016684 om van gedachten te wisselen, of zelfs al plannen te maken.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.