Ons dagelijks leven zit vol met ritmes en daarom is het spelen van percussie eenvoudiger dan je denkt. Door het stapelen van eenvoudige patronen ontstaat een verrassend muzikaal resultaat. 

Met deze insteek maken kinderen in de Workshop Percussie kennis met de beginselen van percussie; ritmes spelen met diverse slagwerkinstrumenten. De workshop is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, en kan deel uitmaken van een Muziekdag of Zuid-Amerika Project met verschillende workshops.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Leerlijnen
Werk je op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Online Lessen

Durf je het nog niet aan om in corona-tijd een workshopleider in huis te halen? Wij kunnen ook videolessen aanbieden, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Workshop Percussie - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Inhoud Percussie Workshop

Met een speciaal ontwikkelde methodiek krijgt de enthousiaste workshopleidster iedereen aan de gang. De kinderen gaan in 45 tot 60 minuten samen bewegen, luisteren, en natuurlijk spelen op de diverse instrumenten zoals conga's en shakers. 

Door het stimuleren van de fantasie bij drumgeluiden, en het opzeggen van ritmische teksten wordt het onthouden en spelen opeens een stuk gemakkelijker. Hierbij is bijvoorbeeld aandacht voor de verschillen tussen hard en zacht, snel en langzaam.

De kinderen worden zich bewust van hun eigen spel en leren luisteren naar, en reageren op anderen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jouw creatieve project.

Kinderen Workshop Percussie - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Wie regelt wat?

De opdrachtgever zorgt voor een lokaal/ruimte op de begane grond zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) in een kring. De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast.

Doelgroep
De workshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 1. Wij raden aan om de workshop maximaal 60 minuten te laten duren.

Kinderen Workshop Percussie - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Prijs Workshop Percussie

De Workshop Percussie haal je in huis vanaf 395 euro. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop Latin Percussie past in onze leerlijn muziek voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop Latin Percussie.

Karakteristieken

  • De workshop wordt geleid door een enthousiaste en ervaren slagwerkdocent.
  • De meegenomen instrumenten nodigen uit om aangeraakt en bespeeld te worden.
  • De deelnemers kunnen vanaf de start van de workshop meteen mee- spelen en geluid maken.
  • De deelnemers werken samen aan een slagwerkstuk dat desgewenst kan worden gepresenteerd.
  • Er is ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.
  • De workshop heeft verschillende elementen waarin steeds andere acties van de kinderen wordt gevraagd zoals: luisteren, ritmes nadoen, samenspelen, motorische vaardigheden in het spelen van een instrument, praktisch inzicht en reflectie.

Aansluiting op belevingswereld & Kennisniveau
Leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met veel plezier doen. Latin Percussie is ook geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs met een doe-/denkvermogen van een 10- jarige.
Door toenemende cognitieve vaardigheden vanaf het 10de jaar groeit het vermogen bij de leerling om zichzelf en hun handelingen te plaatsen in het geheel. De leerlingen gaan graag samenwerkingen aan. In deze workshop reageren de leerlingen op elkaar met ritme-klanken, dit versterkt de betrokkenheid in het maken van de ritmes.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Aan de hand van (vereenvoudigde) traditionele ritmes werken aan een slagwerkstuk met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
  • Kennismaken met het bespelen van slagwerkinstrumenten. Ieder kind heeft een eigen slagwerkinstrument tot zijn beschikking tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
  • Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De Workshop Latin Percussie kan worden uitgebreid tot een reeks van vijf lessen. In de workshopreeks werken we toe naar een groter optreden. Er is dan meer verdieping, meer aandacht voor de verschillende individuen en het accent zal dan ook meer op de presentatie liggen.

Routeplanner
Een geschikte workshops voorafgaand aan Latin Percussie is Djembé of Streetbeats, maar deze workshops zouden ook net zo goed een vervolgworkshop kunnen zijn. Nog meer geschikte vervolgworkshops zijn Cajón en Live Looping
In deze workshops hebben ritme, tempo en dynamiek weer een andere rol. Djembé wordt met de handen bespeeld. En er wordt vanuit Afrikaans traditionele ritmes gewerkt. In de workshop Cajon gaan de leerlingen door op Zuid-Amerikaanse ritmes op een bijzonder instrument. In de Workshop Streetbeats worden er ritmes gemaakt met alledaagse objecten. En gaan de leerlingen op klank-onderzoek uit. In deze workshops verbreden de deelnemers hun kijk op slagwerk. Bij Live Looping worden ritmes bewerkt met multimedia.