Workshops over 'thuis'

Kinderboeken over diversiteit en uiteenlopende thuissituaties staan centraal in de Kinderboekenweek 2023, die loopt van 4 tot en met 15 oktober 2023.

Het woord 'thuis' betekent voor iedereen weer iets anders en een thuis kan ook nog eens allerlei vormen hebben. Dit jaar vieren we deze diversiteit en maken we de verschillen en gelijkenissen bespreekbaar.

Dit thema behandelen kan goed met boeken over verschillende thuissituaties. Lees met elkaar over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Creatieve werkvormen
Je kunt ook creatieve werkvorm inzetten zoals een workshop van maX Music.

Wil je met jouw klas of groep creatief aan de gang rond het thema 'Bij mij thuis?
Bekijk onze relevante workshops hieronder.

Wat is de Kinderboekenweek?

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Workshops over diversiteit

Zandkunst Workshop

Vanaf groep 4. Op magische lichttafels toveren de deelnemers zandverhalen tevoorschijn over hun eigen thuis. De resultaten leggen we vast op video. Lees verder.

Rap / Songwriting

Vanaf groep 5. Met muziek, rap & zang als middel zeggen kinderen soms opeens andere dingen dan in een gesprek. Diepere gedachtes en gevoelens drijven naar de oppervlakte. Lees verder.

Game Design

Vanaf groep 7. Kun je je dagelijkse routines in beeld brengen in je eigen computer game? Dan zou een ander ook jouw leven en thuis eens kunnen ervaren. Lees verder.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Airbrush Workshop

Vanaf groep 3. Teken jouw huis en thuis-gevoelens met deze speciale graffiti-stiften. Lees verder.

Theatersport

Vanaf groep 1. Met elkaar thuissituaties naspelen. Hoe ga jij om met een verrassing of een onverwachte situatie? Lees verder.

Feest rond de wereld

Vanaf groep 3. Hoe vier jij thuis feest, en hoe doen ze dat aan de andere kant van de wereld? We gaan het ervaren met allerlei muziekinstrumenten. Lees verder.

Muziekavontuur

Vanaf groep 1. De kleuters gaan samen met een echte artiest op een muzikaal avontuur. Met verschillende unieke instrumentjes bootsen ze geluiden uit de natuur na, en creëren ze de soundtrack bij een spannend verhaal. Het tikken van de regen, het huilen van de wind; het zingen van de vogels; het geritsel van krioelende diertjes. Wat ontdekken welke geluiden er allemaal mogelijk zijn. Lees verder.

Stop Motion

Vanaf groep 1. In groepjes maken de deelnemers animatiefilmpjes over thuis en diversiteit. Kleifiguren en speelgoedjes komen tot leven. Lees verder.

Vlog Workshop

Vanaf groep 6. De kinderen vertellen over thuis, en over hun gedachtes hoe het ergens anders zou zijn. Ze presenteren, geven hun mening, en werken creatief samen. De kinderen gaan zelf filmen en monteren iPads en microfoons die wij meenemen. Lees verder.

Professionele docenten

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten en kunstenaars met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een workshop van maX Music.

Praktische details 

De workshopleiders van maX Music verzorgen de workshops op jullie eigen locatie. Als opdrachtgever verzorgen jullie een lokaal met enkele vereisten (afhankelijk van de gekozen workshop), maar maX Music verzorgt de meeste benodigdheden zoals de workshopmaterialen.

Doelgroep
De workshops duren 60-120 minuten en wordt aan maximaal 25-30 kinderen per workshop gegeven. Elke workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Prijs Kinderboekenweek workshop

Je haalt een kinderboeken workshop in huis vanaf 375 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.