Kinderen vinden het leuk om de muziek lekker hard te zetten en samen lekker rond te springen. We gebruiken dit als ingang voor kunst & cultuuronderwijs.

In de Zumbakids Workshop van maX Music werkt een enthousiaste workshopleidster met een groep kinderen toe naar een korte danschoreografie. Er worden zowel swingende bewegingen als fitness-achtige bewegingen aangeleerd waardoor de choreografie iets sportiefs krijgt. 

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, en kan ook deel uitmaken van een Dansdag, Muziekdag of Zuid-Amerika Project met verschillende workshops.

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Wat is Zumba?

Zumba is geïnspireerd door Latijns-Amerikaanse dansstijlen aangevuld met vetverbrandende, spierverstevigende oefeningen. Daarmee is Zumba zowel leuk als gezond. Een onafhankelijke universiteit heeft aangetoond dat je met Zumba tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt. Het geheim is een revolutionaire trainingstechniek genaamd "Ritmeprogressie".

Met elke swingende Zumba workout beweging wordt gewerkt aan het onderlichaam, de buikspieren, middel en het bovenlichaam.

Online Lessen

Durf je het nog niet aan om in corona-tijd een workshopleider in huis te halen? Wij kunnen ook videolessen aanbieden, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Inhoud Zumbakids Workshop

De workshopleidster stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Het zijn vaak grappige inkomers zoals bewegen 'alsof je in een ballon zit' of 'in de vorm van een letter'. Gêne om met je lijf bezig te zijn wordt hierbij doorbroken.

Choreografie aanleren
Met enkele techniekoefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke danschoreografie. Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stukje dans waarin alle deelnemers kunnen meekomen. Het werkt bemoedigend voor de kinderen om echt iets onder de knie te hebben wat eventueel aan anderen kan worden getoond.

Cooling down
Na de inspanning wordt het lichaam met slow tempo dans en rek- en strekoefeningen doen weer tot rust gebracht. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wie regelt wat?

De klant zorgt voor een gymzaal of grote lege ruimte (minimaal 60m2). De workshopleider neemt zelf geluidsversterking, muziek en enkele instrumenten mee. Voor deze workshop is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

Doelgroep
De ZumbaKids Workshop is geschikt voor max. 30 kinderen vanaf groep 1. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. De workshop duurt minimaal 45 en maximaal 90 minuten.

Prijs Zumbakids Workshop

De Workshop Zumbakids haal je in huis vanaf 255 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop ZumbaKids past in onze leerlijn dans voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop ZumbaKids.

Samenvatting workshop
In de dansstijl ZumbaKids wordt er gedanst met swingende en fitness-achtige bewegingen. In de Workshop ZumbaKids wordt er met kennis maken met enkele techniekoefeningen en wordt er op een speelse manier toegewerkt naar een danschoreografie. De workshop heeft verschillende elementen waardoor het lijf door Zumba-bewegingen getraind wordt. Je bouwt er een goeie conditie mee op! Zo wordt Zumba leuk en gezond.

Karakteristieken

  • De deelnemers kunnen vanaf de start van de workshop meteen meebewegen.
  • De muziek is swingend zodat je niet stil kan staan
  • De workshopleider is enthousiast en kan zich inleven in het kind.
  • De workshopleider gaat op een creatieve en educatieve manier te werk.

Aansluiting op belevingswereld & Kennisniveau
Leerlingen uit groep 1 en 2 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met veel plezier doen. ZumbaKids is ook geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs. In de leeftijd van 4 tot 6 jaar heeft de leerling een sterk ontwikkelde zelfwaarneming. Ze zijn goed in staat beelden en geluiden op te merken en herkennen en na te bootsen. Daarom werken we in deze workshop veel met voor- en nadoen en herhaling.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs  (download kerndoelenboekje ).

  • Kennis maken met swingende en sportieve bewegingen. (Kerndoelen 54, 57, 58)
  • Je bouwt er een goede conditie mee op. (Kerndoel 57)
  • Gevoel van ritme wordt gestimuleerd. (Kerndoelen 57, 58)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De workshop kan ook worden aangeboden in meerdere reeks lessen. In een workshopreeks:

  • Kunnen ze meer bewust met hun lijf de bewegingen uitvoeren. Bewust te zijn van hun lijf en conditie op te bouwen.
  • In een workshopreeks leren de kinderen met ritme wisselingen om te gaan door middel van bewegen.

Routeplanner
Een geschikte workshop voorafgaand aan ZumbaKids is Zang & Dans.
Een goed vervolg op ZumbaKids is bijvoorbeeld Muziekavontuur, Stemsterren (vanaf groep 3) of Breakdance (vanaf groep 3).