3D pen tekenen

Kom los van het papier en geef je tekening een derde dimensie. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens de Workshop 3D-Printerpen-Tekenen van maX Music. 

Zo werkt 3D-Printerpen-Tekenen
Bij maX Music gebruiken we speciale 3D-pennen waarmee je creaties tastbaar worden. Er komt geen inkt uit de pen, maar vloeibaar plastic dat direct stolt maar toch flexibel blijft. Zo teken je opeens echt draagbare sieraden, telefoonhoesjes, een portemonnee, kledingaccessoires. Laat je fantasie de vrije loop!

Deze workshop kan deel uitmaken van een Kunst-techniekdag met daarin ook workshops zoals Makey Makey, Game Design en Robotica.

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshops passen in jullie leerplan? Lees het in de leerlijn onderaan deze pagina.

3D-Printerpen-Tekenen Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Inhoud 3D-Printerpen-Tekenen Workshop

Na een instructie van de workshopleider gaan de deelnemers aan de slag met het maken van hun eigen 3D getekende object. Dit kan aan de hand van voorbeelden die de workshopleider mee neemt, of uit de losse pols.

De workshop kan op verschillende manieren worden uitgebreid. Zo kan er een ontwerpfase worden toegevoegd als de deelnemers een complexer uitgewerkt object willen maken, zoals een miniatuurgebouw. De workshop kan op veel thema's worden aangepast.

Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers hun creaties mee naar huis nemen of tentoonstellen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Dagprogramma basisonderwijs

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen kan worden ingezet als een dagvullend programma voor een schoolklas. Onze specialistische workshopleider kan dit zo nodig leiden zonder verdere begeleiding van de eigen juf of meester van de basisschool. Zo kan deze workshop dienen als tijdelijke oplossing voor lerarenuitval. Op aanvraag kunnen wij een voorstel voor een dagprogramma sturen.

Kinderen 3D-Printerpen-Tekenen Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop 3D-Printerpen-Tekenen van maX Music.

Kinderen 3D-Printerpen-Tekenen Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Wie regelt wat?

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen wordt op jullie locatie verzorgd door de workshopleider van maX Music. De opdrachtgever verzorgt een ruimte waarin minimaal vijf 'blokken' met tafels kunnen worden gevormd voor steeds zo'n 4 leerlingen. Per blok verzorgt de opdrachtgever 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig.

De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder de speciale 3D-pennen. Per workshop kunnen er maximaal 30 kinderen deelnemen.

Doelgroep
De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen beslaat minimaal 75-90 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf groep 7.De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Kinderen 3D-Printerpen-Tekenen Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Prijs 3D-Printerpen-Tekenen Workshop

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen voor jouw groep haal je in huis vanaf 380 euro (inclusief reis- en materiaalkosten). 

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop 3D-Pen-Tekenen past in onze leerlijn nieuwe media voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop 3D-Pen-Tekenen.

Samenvatting workshop
Tijdens deze workshop kunnen deelnemers een object 3D printen 'uit de losse pols'. Dit kan individueel worden gedaan of in tweetallen. Na een korte uitleg van de werking van de pen, gaan de deelnemers gelijk aan de slag.

Karakteristieken

  • Er wordt een korte uitleg gegeven over hoe de 3D-pennen werken, daarna gaan deelnemers gelijk aan de slag.
  • De workshopleider is enthousiast en kan de deelnemers goed begeleiden in het maken van hun kunstwerk.
  • Het werken met de 3D-pen is erg leuk omdat het een nieuwe techniek is die uitdaag tot het creëren van nieuwe vormen.
  • Er is heel veel ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
De leerlingen van groepen 7 en 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met plezier doen.
De jonge adolescent (10 - 14 jaar) bevindt zich in een fase waarin het conceptuele denken steeds dominanter wordt. De belangstelling voor werkelijkheid om hen heen neemt toe. Ze staan open voor wezenlijke en nieuwe ervaringen. Nieuwe media trekt de interesse van de leerling omdat zij daarmee invloed hebben op het creëren van de werkelijkheid.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Theoretische kennis opdoen en aan de hand daarvan een ontwerp maken en uitvoeren. Als het in groepsverband is moet dit in goed overleg. (Kerndoelen 1, 3)
  • Respectvol met elkaar omgaan, de resultaten zijn gelijk te zien door de hele groep. (Kerndoel 37)
  • De kinderen maken kunst met plastic en ervaren de invloed van temperatuur op dit materiaal. Zwaartekracht speelt ook een rol bij deze workshop en deze kan je gebruiken om gewenste resultaten te creëren. Met de 3D pen kunnen hedendaagse objecten gebruikt worden en deze te verwerken in het object dat wordt gemaakt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een nieuwe functie krijgen of ‘verbeterd’ worden. (Kerndoelen 42, 44)
  • Leerlingen drukken zich uit met beelden en zien direct eigen resultaat en dat van anderen en kunnen daarop reflecteren. (Kerndoelen 54, 55)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De mogelijkheden van deze workshop zijn eindeloos. Je kunt de Workshop 3D-Pen-Tekenen combineren met andere maX Music workshops. Het 3d getekende object kan bijvoorbeeld de hoofdrol spelen in een eigen Stop Motion filmpje.

Routeplanner
Een geschikte workshop voorafgaand aan 3D-Pen-Tekenen is bijvoorbeeld Mozaïek. In deze workshop wordt er een beeld gecreëerd met de handen en door samen te werken.
Goede vervolg workshops zijn Stop Motion en Makey Makey. Beide workshops werken met nieuwe media en stimuleren het creatief en scheppend of innoverend vermogen van de leerlingen.