Robotics Workshop

Robots nemen de boel over, zo lijkt het. Handig natuurlijk, zolang de mens maar de regie houdt. En jong geleerd, is oud gedaan.

In de Robot Workshop van maX Music maken jonge kinderen kennis met robotica door verschillende robots spelenderwijs te besturen.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Kunst/techniekdag
Bekijk onze Wiggle Bots Workshop waarin de kinderen zelf robotjes ontwerpen en bouwen. Verschillende technische workshops kunnen worden gecombineerd in een Kunst/techniek themadag.

Leerlijnen
Werk je op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Inhoud Robot Workshop

Na een korte uitleg en een demonstratie van de robots gaan de kinderen al snel zelf aan de gang. In groepjes worden de mogelijkheden van de verschillende meegebrachte robots ontdekt.

Door te spelen, te tekenen, te proberen en uitdagingen aan te gaan leren de kinderen vooruitdenken en een basale vorm van programmeren. Uiteindelijk ontstaat er een robotstad waarvoor elk groepje een onderdeel ontwerpt.

De Robotics Workshop sluit aan op de 21e eeuwse vaardigheden "samenwerking" en "kritisch denken en probleemoplossing". Lees hier meer over in onze blog over 21st century skills.

...image
...image
...image
...image
...image

Even voorstellen

Hexbug is een insectvormig robotje dat zich door vibrerende bewegingen verplaatst. Door een doolhof of baan te bouwen kunnen de kinderen de Hexbug de gewenste richting opsturen. Maar is het voortdurend oppassen dat Hexbug niet ontsnapt.

Bee-Bot is een robot-bij die zich laat besturen met de knopjes op zijn rug. Alle commando’s moeten in één keer worden ingevoerd, pas dan kan Bee-Bot zijn volledige route afleggen. Hierdoor krijgen de kinderen ervaring met de beginselen van programmeren.

De kleine Ozobot beweegt zich over lijnen die de kinderen op papier tekenen. Ozonbot leest en reageert op de gebruikte kleuren.

Hoe je Co-De-Rups in elkaar zet, bepaalt welke route hij gaat rijden, en wanneer hij geluids- of lichtsignalen geeft.

Ook mBot heeft verschillende standen en kan worden geprogrammeerd. Bij één van de standen volgt hij een zwarte lijn. De kinderen kunnen met speciale tape (die makkelijk te verwijderen is) een lange route door de klas maken, inclusief hindernissen, bruggen en tunnels.

Professioneel workshopleider

De workshopleidster van maX Music is een professioneel kunstenares met een technische specialisatie,  didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Robot Workshop van maX Music.

Wie regelt wat bij de Robot Workshop?

De Robot Workshop wordt op elk gewenste locatie gegeven. Jullie als klant zorg zelf alleen voor een grote ruimte met tafels en stoelen.
De workshopleidster neemt de robots en tekenmaterialen mee.

Doelgroep
De Robotics Workshop duurt 45-60 minuten en wordt gegeven aan maximaal 30 kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar. De workshop kan meerdere keren achter elkaar aan verschillende klassen worden gegeven en kan ook deel uitmaken van een Kunst-techniekdag met meerdere workshops zoals Game Design en Stop Motion.

Prijs Robot Workshop

De Robot Workshop voor jullie groep kinderen haal je in huis vanaf 405 euro (inclusief reis- en materiaalkosten).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.