Beatbox Workshop

Beatboxen is indrukwekkend en klinkt stoer. Wellicht ken je het van de video's van Nicole Paris, waarin ze met haar vader haar skills toont. Je hebt er niets voor nodig en kunt het overal doen, maar het is erg indrukwekkend.

Beatboxen komt ingewikkeld over, de geluiden, de snelheid. Het lijkt in eerste instantie misschien lastig om te leren, maar onder leiding van onze professionele workshopleider kan iedereen het onder de knie krijgen. In onze gezellige workshop leren de kinderen door middel van simpele trucjes de basis van het beatboxen.

Je hebt misschien wel eens van het trucje ‘poffertjes en crackertjes’ gehoord? In deze workshop leren we je het échte beatboxen.

Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Online Lessen

Durf je het nog niet aan om in corona-tijd een workshopleider in huis te halen? Wij kunnen ook videolessen aanbieden, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Kinderen Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Wat is Beatboxen?

Bij beatboxen creëer je een ritme en beats door gebruik te maken van je mond en ademhaling. Ook kunnen bestaande geluiden geïmiteerd worden, zoals het scratchen van een plaat (vocal scratching), een drum uit een drummachine of eigenlijk elk instrument dat je wilt.

Het vind zijn oorsprong in de hip-hop cultuur van de jaren 70/80 en wordt ook wel Human Beatbox genoemd. Het is ontstaan omdat mensen uit de getto's geen geld hadden om dure drummachines te kopen.

Naast Beatboxen zijn ook Rap, Breakdance, Graffiti en DJ-en onderdeel van de hip-hop cultuur.

...image
...image
...image

De basis
De basis van het beatboxen bestaat uit 3 geluiden: de bas, de hi-hat en de snare. Deze geluiden komen overeen met een de basisonderdelen die je ook op een drumstel kunt vinden.
De basdrum is de grote trommel die verticaal op de grond staat en die je met een voetpedaal bediend. Dit geeft een lage toon.
De snaredrum is een trommel die horizontaal staat en waarop snaren gespannen zijn. Dit geeft een scherp geluid.
De hi hat bestaat uit 2 bekkens die je met een pedaal of een drumstok kunt bespelen.

Kinderen Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Inhoud Beatbox Workshop

In de Beatbox Workshop leren kinderen de beginselen van het beatboxen. Onze workshopleider start met een korte inleiding over beatboxen en zal vertellen hoe dit is ontstaan, waar het vandaan komt en hoe je het kunt leren. Ook zal hij kort zijn eigen skills laten horen aan de groep. 

Na een warming up en tevens voorstelronde van de groep, gaat hij op humoristische wijze klassikaal aan de slag met het aanleren van de verschillende technieken. Hij zal starten met de basisgeluiden, dit leren de kinderen door de letters B, P, T en K op een bepaalde manier uit te spreken. Daarna is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen geblazen. De workshop wordt afgerond door middel van een stukje uitvoering door alle deelnemers.

Tijdens de workshop maakt onze workshopleider gebruik van microfoons en een vocal processor, om verschillende geluiden te maken. 

Deze workshop kan ook onderdeel zijn van ons Hip-Hop Project voor kinderen

Kinderen Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Professionele workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel kunstenaar met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Beatbox Workshop van maX Music.

Kinderen Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Wie regelt wat?

De Beatbox Workshop is geschikt voor maximaal 30 deelnemers vanaf 4 jaar.
De workshop duurt minimaal 45 minuten, maximaal 1,5 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

De klant zorgt voor een ruimte met stoelen in een halve kring en een smartboard. De workshopleider neemt zelf de benodigde apparatuur mee, waaronder een speaker, microfoons en een vocal processor.

Kinderen Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Beatbox Workshop

De Beatbox Workshop voor jouw groep haal je in huis vanaf 375 euro (incl. reiskosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.