Cajon spelen op drumkisten

De Cajon is een slaginstrument afkomstig uit Peru. In dit land wordt het veel gebruikt als begeleidingsinstrument bij verschillende dansen. Het woord Cajon, wat wordt uitgesproken als Kagon, is afgeleid van het Spaanse woord Caja, wat kist betekent. De kist is stevig genoeg om op te zitten en zo gemakkelijk te bespelen.

Dit instrument is bijna een drumstel in een box. Door op verschillende plaatsen van de slagplaat te slaan, kan je bijvoorbeeld het geluid van de hi-hat, snaredrum en bassdrum uit de Cajon halen. De Cajon is een instrument met een onbepaalde toonhoogte, net als de Djembe. Dit betekend dat er meerdere tonen uit het instrument worden gehaald.

maX Music verzorgt ook andere percussie workshops zoals Djembe, Streetbeats (drummen op afvaltonnen) en Latin Percussie.

Lees ook onze blog Djembe, cajon of percussie; wat kies je?

Cajon Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Jongeren

Inhoud Cajon Workshop

De Cajon Workshop is in twee vormen beschikbaar:

Workshopvorm 1
Bij de eerste vorm krijgt jouw groep uitleg over het instrument waarna zij, onder begeleiding van de workshopleider, zelf met het instrument aan de slag gaan. De workshopleider leert de groep op een enthousiaste manier de basis van het Cajon spelen.

Workshopvorm 2
Bij de tweede vorm gaat jouw groep eerst zelf aan de slag om een Cajon te maken. Hierop volgen zij daarna de muziekworkshop. Ook bij deze vorm zal de workshopleider uitleg geven over het instrument, en gaat de groep op hun zelfgemaakte instrumenten de wereld van het Cajon spelen ontdekken.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel artiest

De workshopleider van maX Music is een professioneel, uitvoerend artiest met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Cajon Workshop van maX Music.

Volwassenen Cajon Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Jongeren

Wie regelt wat?

De Cajon Workshop duurt maximaal 60 minuten en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan steeds een andere groep van maximaal 30 deelnemers.

Benodigdheden
Jij als klant zorgt voor een ruimte op de begane grond zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) in een kring. De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast.

De workshop Cajon spelen én bouwen kan ook in een gewoon lokaal/ruimte plaatsvinden, liefst op de begane grond. Deze workshop duurt 90-120 minuten afhankelijk van jouw wensen.

Volwassenen Cajon Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Jongeren

Prijs Cajon Workshop

De Cajon Workshop haal je in huis vanaf 525 euro.

Voor workshopvorm 2 maken wij een prijs op maat (dit in verband met de materiaalkosten en het aantal personen dat deelneemt).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.