Percussie Workshop op locatie

Percussie WorkshopLatin muziek is in! Misschien komt dat wel doordat wij, koude Noord-Europeanen, behoefte krijgen aan wat meer passie en swing in ons leven? 

In de Percussie Workshop ervaart een groep deelnemers het plezier en het temperament van het zelf trommelen van Latijns-Amerikaanse ritmes zoals de samba.
Muzikale ervaring of voorkennis is niet vereist. 

maX Music verzorgt ook andere slagwerk workshops zoals Djembé of Streetbeats (drummen op afvaltonnen).

Percussie betekenis

Percussie is een verzamelnaam voor slagwerk muziekinstrumenten. Denk dan niet zozeer aan een drumstel, maar meer aan meer exotische instrumenten zoals conga's of bongo's en surdo's.

Meer weten over de betekenis, en over de verschillen met bijvoorbeeld djembe en cajon? Lees onze Blog: Djembe, Cajon of Percussie; wat kies je?

Volwassenen Percussie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Inhoud Percussie Workshop

De workshopleider vertelt kort iets over de achtergrond van latin muziek en de afkomst van de percussie instrumenten zoals conga's, bongo's, timbales en cowbells. Daarna moet de muziek gaan spreken! 

De workshopleider verdeelt de instrumenten, en doet elke deelnemer voor hoe er kan worden gespeeld.

Op de diverse percussie instrumenten worden varianten van hetzelfde ritme gespeeld.

Zodra de groep het ritme beheerst, wordt het ritme uitgebreid of wisselen de deelnemers van instrument. Voor men het weet verandert de ruimte in een swingende Braziliaanse bar.

...image
...image
...image
...image
...image

Uiten en samenwerken

Om als groep binnen een kort tijdsbestek tot een goed ritmisch resultaat te komen, moeten jullie als workshopdeelnemers je uiten en samenwerken. De creatieve setting van de Workshop Latin Percussie verlaagt drempels en brengt vaak onvermoede kwaliteiten bij jullie naar boven.

Bovenal proeven jullie het plezier en de samenbindende werking van met elkaar muziek maken. De effecten van de workshop zullen nog lang doorklinken.

Volwassenen Percussie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Kinderen

Prijs Percussie Workshops

Deze workshop voor jullie groep haal je naar jullie locatie vanaf 495 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Locatie
De workshops van maX Music kunnen in principe op elke locatie worden gegeven. We kunnen je ook in contact brengen met enkele locaties waar wij goede ervaringen mee hebben.

Reacties

Miranda Herrewijnen, Popkoor Singing Beat, Spijkenisse:
"De percussie workshop was een groot succes. Tijdens de workshop zag ik ook alleen maar mensen met een 'smile' op hun gezicht, dan weet je dat het een goed idee was om deze workshop door te laten gaan."

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.