Wat is Gamelan?

Gamelan is de benaming voor de muziekstijl, de bijbehorende instrumenten en muzikanten in Indonesië.

Een gamelanorkest bestaat voornamelijk uit slaginstrumenten zoals drums, kulintangs, gongs en xylofoons, maar ook bijvoorbeeld fluiten. 
Gamelan is kenmerkend voor Indonesische volksmuziek en is vooral op Java en Bali heel populair. De orkesten zorgen vaak voor de muzikale begeleiding van dans-, theater- en met name wajangvoorstellingen.

Lees in onze blog hoe gamelan zich verhoudt tot andere percussie vormen.

Inhoud Gamelan Workshop

De gamelan wordt als een van de hoogst ontwikkelde muzikale vormen ter wereld beschouwd. Er wordt bijvoorbeeld een microtonale toonschaal gehanteerd die afwijkt van de in het Westen gebruikelijke stemming.

Ondanks deze complexiteit kan men toch kennis maken met Gamelan in een korte workshop van maX Music. Door het combineren van simpele patronen worden diverse gemoedstoestanden opgewekt die samen een muzikaal verhaal vertellen.

De karakteristieke en bijna betoverende klanken brengen de deelnemers al snel in Oosterse sferen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De workshops van maX Music worden verzorgd door professionele en enthousiaste artiesten zoals Alex uit de video-impressie hierboven. Door zijn Indonesische roots heeft Alex veel gevoel bij de Gamelan, en door zijn grote ervaring met muziek- en percussieworkshops krijgt hij een groep deelnemers altijd mee.

Wie regelt wat?

maX Music verzorgt de Gamelan Workshop op de begane grond van jouw locatie, bijvoorbeeld in een lokaal zonder tafels. De tijdsduur van de workshop is flexibel, en is meestal tussen de 50 en 100 minuten. Er kunnen maximaal 25 jongeren meedoen aan de Gamelan Workshop. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. De workshop is het meest geschikt voor havo/vwo leerlingen.

Cultuurdag
De Workshop Gamelan kan deel uitmaken van een cultuurdag met verschillende workshops waaruit de deelnemers kunnen kiezen, of waarbij men zelfs rouleert en meerdere workshops volgt. Je kunt de workshops uit het aanbod voor jongeren ook selecteren rond een thema zoals wereldmuziek of culturele diversiteit. Naast Gamelan zou je dan ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Djembé en Black Gospel Zingen.

Prijs Gamelan Workshop

Boek deze Gamelan Workshop op je eigen locatie vanaf 415 euro. Dit bedrag is inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten, en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is Cultuurkaart acceptant. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.