Silent Disco

Wellicht heb je het wel eens gezien op een festival: een groep mensen met koptelefoons op terwijl er in de ruimte geen muziek te horen is. De deelnemers dansen, zingen en gaan zelfs helemaal uit hun dak. Het is als buitenstaander bijzonder en grappig om te zien. Een ding is duidelijk: het plezier straalt er vanaf! Maar wat is daar nou zo leuk aan?

Het is bevrijdend. Als danser heb je een hele andere beleving; je zit in je eigen wereld afgesloten van de buitenwereld. Alleen de muziek en de dans telt, elke beat is voor jou. Heerlijk opgaan in de bubbel die door de DJ gecreëerd wordt.

We hebben het natuurlijk over Silent Disco; een unieke ervaring die je eens meegemaakt moet hebben!

Wat is een silent disco?

Een stille disco, of stille rave, is een dans evenement waarbij de bezoekers de muziek individueel op een draadloze koptelefoon horen. Dit in tegenstelling tot de gangbare vorm van een feest, waarbij de muziek uit de speakers komt. Je hoort de muziek dus alleen als je een koptelefoon op hebt. Bekend van festivals zoals Lowlands en nu ongeveer 20 jaar populair.

Een voordeel van een Silent Disco is, dat je geen geluidsoverlast hebt. Dus perfect als een deel van het bedrijf (bedrijfsfeest) nog aan het werk is. Of als je dicht op de buren woont. Het evenement kan daarom ook op allerlei locaties plaatsvinden omdat er geen sprake is van overlast.

Bij een gemengd publiek kunnen de mensen die rustig willen kletsen en de mensen die uit hun dak willen gaan gewoon in een ruimte aanwezig zijn.

Daarnaast heeft iedereen zelf de controle.
- Iedereen heeft controle over het eigen volume.
- Omdat er 2 kanalen zijn is er voor elke muzieksmaak wat wils.

...image
...image
...image
...image
...image

Inhoud Silent Disco

Bij de Silent Disco van maX Music brengen wij voor jullie een unieke ervaring. Wij verzorgen een complete show inclusief dj die de lekkerste EDM music voor jullie draait. De sfeer wordt compleet gemaakt met lichtinstallatie inclusief ervaren licht/geluidstechnicus.

Kom lekker meedansen wanneer jij dat wilt. De koptelefoons zijn draadloos en de muziek wordt uitgezonden vanaf de DJ middels een zender. Je hebt zelf de controle over welke muziek je kiest, want er zijn twee kanalen. De gebruikers kunnen zelf het volume van de koptelefoon instellen. De DJ kan de maximale decibel bepalen, om zo gehoorbeschadiging te voorkomen. Geen zin meer in muziek? Dan lever je de koptelefoon weer in.

NB. Ten tijde van corona is er een open inloop niet mogelijk ivm hygiëne. De koptelefoons worden vooraf gereinigd.

Liever zelf een show organiseren?
Het is ook mogelijk om de koptelefoons los te huren om zelf in te zetten tijdens een evenement. Je zorgt in dit geval zelf voor een audiobron en eventueel DJ. De apparatuur is gemakkelijk zelf te gebruiken en leveren wij met bijbehorende handleiding. Optioneel kun je hier nog microfoons en een lichtinstallatie bij huren.

Wie regelt wat?

Je zorgt voor een lege ruimte, afgezien van 3 tafels en 3 stoelen van minimaal 30m2 met stopcontacten. De ruimte dient grotendeels te worden verduisterd (dus of helemaal geen ramen, of verduisterde ramen). Er moet maar 1 in/uitgang zijn die niet te breed is, zodat we goed controle houden op wie er in en uit gaat. Iedereen die binnenkomt krijgt een koptelefoon. Iedereen die weggaat, heeft dus een koptelefoon in te leveren. maX Music neemt verlichting, 30 koptelefoons met zender en geluidsapparatuur mee.

Indien het alleen huur betreft kom je de koptelefoons vooraf in overleg ophalen in Amersfoort. Bezorging is tegen meerprijs.
De koptelefoons hebben een batterijduur van circa 120 minuten en een bereik van 50-100 meter.

Prijs Silent Disco

Ben je geïnteresseerd in meer informatie en een optie in onze agenda?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.