Beatbox Workshop

Beatboxen ziet er altijd indrukwekkend uit en klinkt enorm stoer. Wellicht heb je wel eens gehoord van Nicole Paris, in haar video's toont ze samen met haar vader haar skills. Voor beatboxen heb je niet nodig en je kunt het overal doen. Het enige wat je gebruikt is je mond. 

Wanneer je beatboxen hoort komt het ingewikkeld over. De geluiden en de snelheid waarmee een beatboxer zijn beats ten gehore brengt, lijken in eerste instantie misschien moeilijk om te leren. Onder leiding van onze professionele workshopleider kan iedereen het beatboxen onder de knie krijgen. In onze gezellige workshop leren de jongeren door middel van simpele trucjes de basis van het beatboxen.

Je kent misschien het trucje ‘poffertjes en crackertjes’ wel. Maar wil jij het beatboxen naar een hoger niveau tillen? In deze workshop leren we je het échte beatboxen.

Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Wat is Beatboxen?

Tijdens het beatboxen creëer je een ritme en beats door gebruik te maken van je mond en ademhaling. Daarnaast kun je ook bestaande geluiden imiteren, zoals het scratchen van een plaat (vocal scratching), een drum uit een drummachine of eigenlijk elk instrument dat je wilt.

Beatboxen komt oorspronkelijk uit de hip-hop cultuur van de jaren 70/80 en wordt ook wel Human Beatbox genoemd. Het is ontstaan omdat mensen uit de getto's geen geld hadden om dure drummachines te kopen.

Naast Beatboxen zijn ook Rap, Breakdance, Graffiti en DJ-en onderdeel van de hip-hop cultuur.

...image
...image
...image

De basis van het beatboxen
De basis van het beatboxen bestaat uit 3 geluiden: de bas, de hi-hat en de snare. Deze 3 geluiden zijn hetzelfde als de basisonderdelen van een drumstel.
De basdrum is de grote trommel die verticaal op de grond staat. Deze drum bedien je met een voetpedaal. Wanneer men op deze drum slaat genereert het een lage toon.  
De snaredrum is een trommel die horizontaal staat en waarop snaren gespannen zijn. Wanneer je deze drum gebruikt volgt er een scherp geluid.
De hi hat is een drum die bestaat uit 2 bekkens die je met een pedaal of een drumstok kunt bespelen.

Inhoud Beatbox Workshop

In onze Beatbox Workshop leren de jongeren in een korte inleiding meer over het ontstaan, de oorsprong en het leren van het beatboxen. De workshopleider geeft een korte introductie en zal daarnaast ook zijn eigen skills laten horen aan de groep. 

Na een warming up waarin de jongeren zich voorstellen, gaat onze workshopleider op humoristische wijze aan de slag met het aanleren van verschillende technieken. Hij maakt gebruik van microfoons en zijn vocal processor. De jongeren zullen beginnen met de basistechnieken, zoals het gebruiken van de letters B, P,T en K. Daarna is het oefenen geblazen om het beatboxen steeds verder uit te bereiden. 

De workshop wordt afgerond door een uitvoering van alle deelnemers. Om en om laten de jongeren horen wat ze hebben geleerd. 

Deze workshop kan ook onderdeel uitmaken van onze Hip-Hop Themadag.

Professionele workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel beatboxer met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.

Je bent daarom verzekerd van succes met een Beatbox Workshop van maX Music

Jongeren Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Wie regelt wat?

De klant zorgt voor een ruimte met stoelen in een halve kring en een smartboard of beamer met scherm. De workshopleider neemt zelf de benodigde apparatuur mee, waaronder een speaker, microfoons en een vocal processor.

Doelgroep
De Beatbox Workshop is geschikt voor maximaal 30 deelnemers en voor alle leerniveaus.
De workshop duurt minimaal 45 minuten, maximaal 1,5 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

Jongeren Beatbox Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Workshop Beatbox

De Beatbox Workshop voor jouw groep haal je in huis vanaf 375 euro (incl. reiskosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.