Animeer met de stop motion techniek

Stop Motion is wellicht geen bekend begrip, maar vrijwel iedereen kent de resultaten van deze animatietechniek. Populaire films als Wallace & GromitChicken Run en Loeki de Leeuw bijvoorbeeld bestaan uit duizenden frames waarbij de hoofdrolspelers van klei steeds iets zijn verplaatst en vervormd. 

Korte animatiefilm maken
Na het vertonen van enkele voorbeelden zijn jongeren vrijwel altijd direct enthousiast om zelf aan de gang te gaan met stop motion technieken. Al binnen een workshop van zo'n 90 minuten maken de jongeren zelf een korte film.
De Stop Motion Workshop van maX Music blijkt een ideale ingang om deze beeldende kunstvorm onder de aandacht van jongeren te brengen.

Bel ons op +31 (0)85-2016684 om vrijblijvend te overleggen over een Stop Motion Workshop.

Stop Motion Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Inhoud Stop Motion Workshop

In de Stop Motion Workshop gaan de deelnemers in groepjes uiteen, met elk een fotocamera, iPad of smartphone en een opstelling van voorwerpen zoals klei, speelgoed of tekeningen op een whiteboard. Elk groepje maakt een groot aantal foto's waarbij ze tussendoor de opstelling steeds iets wijzigen.

In de tweede helft van de stop motion workshop zetten de deelnemers hun gemaakte foto's op de computer, of monteren ze direct op de iPads waarmee ze hebben gefotografeerd.

Door de gemaakte foto's snel achter elkaar af te spelen ontstaat er een korte film waarin beweging van de voorwerpen wordt gesuggereerd.

Soundtrack maken
Het is mogelijk om onze Live Looping Workshop als vervolg-workshop in te zetten waarbij de jongeren de soundtrack opnemen bij hun zelf gemaakte animatiefilm. 

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Stop Motion Workshop van maX Music.

Jongeren Stop Motion Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Wie regelt wat?

De workshopleider van maX Music verzorgt de Stop Motion Workshop op je eigen locatie. Als klant verzorg je een groot lokaal of een andere grote ruimte met een beamer & scherm, tekenpapier, potloden, pennen en stiften.

Voor de tweede helft van de workshop zorg je voor minstens 5 computers met daarop software die maX Music vooraf aanlevert, of met software zoals Windows Movie Maker of iMovie. Als er met iPads wordt gewerkt (die maX Music kan meenemen), dan zijn er geen computers meer nodig.

De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder iPads, speelgoedjes/attributen, klei, en een laptop.

Doelgroep
De Stop Motion Workshop beslaat 2 lesuren, en wordt aan maximaal 25 jongeren per workshop gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. De workshop kan worden ingezet voor lessen CKV en Beeldende Vorming, en kan deel uitmaken van een kunstendag met meerdere creatieve workshops.

Jongeren Stop Motion Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Stop Motion Workshop

Boek de Stop Motion Workshop op je eigen locatie vanaf 375 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.