Voorstelling Just Like Me

De invloed van social media op scholieren is onmiskenbaar. De gevolgen van deze sociale platformen zijn minder zichtbaar. De lijn is dun tussen een grapje en een iemand pesten. Jongeren overzien niet altijd even goed de gevolgen van hun online gedrag.

maX Music presenteert de voorstelling Just Like Me. Deze interactieve theater voorstelling zorgt dat de gevolgen van sociale media zichtbaar worden en houdt het publiek daarmee een spiegel voor.

De belevingswereld van jongeren

Deze theatervoorstelling duikt op alle facetten die het leven van een puber beheersen. Wat is echt en wat is fake news? Wanneer blijft een grap een grapje, maar wanneer wordt het iemand bashen? Jongeren gaan helemaal op in de virtual reality van gamen. Blijf dit gewoon een spelletje of is het veel meer dan dat?

Confrontatie en interactie
Middels interactieve scènes wordt de belevingswereld van jongeren herkenbaar in beeld gebracht. Thema's als vriendschap, groepsdruk, pesten, gamen en social media passeren de revue.

De vaak onzichtbare gevolgen van bepaald gedrag worden confronterend aangekaart. De spelers schuwen er niet voor om reactie uit te lokken bij het publiek.

...image
...image
...image
...image

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling gaan de spelers in gesprek met de scholieren. Eén of meerdere thema's worden nog eens onder de loep genomen. Ervaringen worden gedeeld en nieuwe perspectieven ontstaan. Dit geeft vaak een positieve impuls om het gesprek ook later in de klas voort te zetten.

Professioneel theatercollectief

De voorstelling is geproduceerd en wordt uitgevoerd door een professioneel theater collectief. De spelers zijn enthousiast, bekwaam en betrouwbaar. Ze werken veelvuldig met groepen jongeren en weten hoe ze die moeten aanspreken.

Praktische details

De voorstelling vindt op jouw school plaats. Jullie zorgen voor een grote ruimte, waarin stoelen staan, gericht op het podium. Ter verlichting kan het licht van school worden gebruikt. Extra schowlicht van de school is welkom, maar is niet een vereiste. Het is niet nodig om spraakversterking of een beamer te verzorgen.

Inhoudelijk en technisch wordt het verzorgd door maX Music. De spelers nemen zelf decor mee en wat kleine muziekversterking en een laptop.

Tijdsduur
De voorstelling duurt 45 minuten inclusief het nagesprek. Hij kan maximaal 4 keer achter elkaar worden uitgevoerd per dag. De theater voorstelling kan gegeven worden aan maximaal 75 leerlingen tegelijkertijd.

Doelgroep
De voorstelling is geschikt voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Daarbinnen kan de voorstelling gegeven worden aan alle niveaus en leeftijden. De voorstelling kan gegeven worden aan maximaal 75 leerlingen tegelijkertijd.

Corona
De voorstelling kan uitgevoerd worden vanaf 1 juni, volgens de maatregelen afgegeven door de overheid. Daarbij zijn de protocollen in de noodverordening van de gemeente allereerst leidend en daarna de protocollen van jullie onderwijsinstelling of schoolgebouw.

Er is geen fysiek contact bij de voorstelling. De maximumcapaciteit kan bijvoorbeeld worden teruggeschroefd naar een maximum van 30 in plaats van 75. 

Ben je benieuwd hoe we verder de maatregelen ter bestrijding van corona interpreteren en implementeren, kijk dan op onze speciale pagina voor meer informatie.

Prijs voorstelling Just Like Me

Ben je geïnteresseerd in meer informatie en een vrijblijvende optie in onze agenda?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de voorstellingskosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.