Cultuureducatie op afstand

Bij het geven van thuisonderwijs in een lockdown periode dreigt educatie op het gebied van kunst en cultuur een ondergeschoven kindje te worden. Wij willen dit niet laten gebeuren. Cultuuronderwijs kan juist in deze fase een stukje creativiteit, zelfexpressie en plezier teruggeven aan de jongeren.

Online programma
maX Music zorgt met dit online aanbod voor de broodnodige cultuureducatie, die jongeren zo goed kan ondersteunen bij hun zelfontplooiing en hun welzijn.

De lessen en workshops die we online onder meer verzorgen zijn:

En dit is nog maar een greep uit onze Online Workshops. Bekijk hier ons volledige online programma.

Do's en dont's

Het online geven van workshops blijft een leerschool. Dit zijn do's en dont's die wij hebben ervaren.

Do's
De volgende zaken werken heel goed online:

  • Interactie tussen de workshopleider en de deelnemers kan heel direct zijn, ook op afstand, zolang iedere deelnemer werkt met een laptop/chromebook of tablet en oordopjes of koptelefoon.
  • Een aantal duidelijke instructies vooraf zorgen voor een gestructureerde en geordende workshop; alle microfoons staan uit, behalve als je de beurt krijgt; steek je digitale hand op als je een vraag of opmerking hebt; steek je duim op als je de instructies begrepen hebt.
  • Als alle camera's en webcams aan staan, is het zelfs op afstand voor workshopleiders nog mogelijk om de sociale controle in de ruimte te polsen en hierop te anticiperen. Uiteraard is de hulp van de begeleidend docent altijd reuze welkom.

Dont's
De volgende zaken werken niet online:

  • De opdrachten die op locatie ook altijd goed werken, forceren in een online omgeving. Lang niet alle werkvormen werken online. Gezamenlijk met alle microfoons aan rappen of zingen, werkt gewoon niet. De online omgeving vraagt om een herziening van onze werkvorm.
  • Meerdere speakers in één ruimte op bijvoorbeeld een digibord en meerdere tablets. Dit zorgt voor een zogenaamde feedback loop, waarbij het geluid van een speaker wordt opgevangen door een microfoon en via de speaker opnieuw wordt opgevangen door de microfoon. Dit zorgt voor irritante piepen en kraken. Dit kan de flow van een workshop flink aantasten.
  • Dezelfde online omgeving gebruiken voor meerdere groepen. Als de toegangslink voor deze omgeving bij meerdere deelnemers bekend is, kan het er voor zorgen dat er ongewenste deelnemers kunnen worden toegelaten in de online omgeving. Daarnaast heeft de begeleidend docent, als die niet deze link heeft aangemaakt, niet de bevoegdheid en de controle om deze ongewenste deelnemers te verwijderen. Het is daarom het beste om een unieke uitnodiging per workshopronde te genereren.

Inhoud Online Workshops

De Online Workshops worden verzorgd door dezelfde workshopleiders en artiesten, die anders fysiek voor de groep zouden staan.

De workshopleider geeft een introductie en demonstratie aan de groep. Dit zorgt direct voor enthousiasme en motivatie bij de jongeren.

Zelfstandige opdrachten
Al snel worden de deelnemers zelfstandig aan de slag gezet met de opdrachten

Deze opdrachten kunnen met gemak worden uitgevoerd vanuit huis.

Ze maken gebruik van materialen die omhanden liggen of van computersoftware, die makkelijk toegankelijk is.

...image
...image
...image
...image

Reflectie en eindresultaat
Aan het einde van de workshop hebben de deelnemers allemaal hun eigen beat, game, rap of kunstwerk gecreëerd.

De opdrachten worden door onze workshopleider beluisterd en bekeken. Hij geeft extra tips en tricks om de deelnemers verder te helpen. Hiermee kunnen de jongeren ook na de workshop gewoon mee verder werken, om hun gecreëerde werk tot in de puntjes te perfectioneren.


Praktische details

De Online Workshops worden verzorgd via het online meeting platform Zoom of Google Meet. In overleg is het ook mogelijk om binnen andere platformen te werken; bijvoorbeeld binnen het werkdomein van jullie school of organisatie.

Virtual classroom
maX Music stuurt voorafgaand aan de workshop een unieke link naar de docent of begeleider van de groep. Deze kan vervolgens worden gedeeld met de groep. Zo ontmoeten de groep en de workshopleider elkaar in ons virtuele lokaal.

Om de workshops ordelijk te laten verlopen gelden de regels, normen en waarden die ook van toepassing zijn tijdens de reguliere lessen van jullie school.

Prijs Workshop Online

Een Online Workshop voor jouw groep haal je in huis vanaf 160 euro vrijgesteld van btw.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de online workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.