Make je eigen song + music video

Met de hele groep een song of rap schrijven, opnemen met professionele apparatuur en ook nog een videoclip erbij. Dat is een leuk een leerzaam proces met een tof eindresultaat.

In lockdown-periodes kan de song ook op afstand worden gemaakt met filminstructies en script van maX Music. Bekijk de voorbeeldvideo op deze pagina.

Bel ons om vrijblijvend op +31 (0)85-2016684 te overleggen hoe we dit ook bij jullie op locatie kunnen verzorgen.

Mw. Jonkman, St. Nicolaaslyceum Amsterdam:
"Overweldigende reacties van de leerlingen, de ouders en de collega's. Het is ook geweldig promotiemateriaal voor de open dag!"

Song & Clip In 1 Dag - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Les 1: Songwriting Workshop

De dag wordt verdeeld in 3 blokken van 90-120 minuten. Tijdens het eerste blok schrijven we de songtekst. Klassikaal brainstormen we over het onderwerp en maken we een ruwe structuur van de song.

Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes uiteen om elk aan een deel van de song te werken. Aan het eind van dit eerste blok komen de groepen weer bij elkaar, voegen we de verschillende delen samen en zingen we het met iedereen even door.

Lees meer over de Songwriting Workshop, die je ook los kunt boeken. Dit project kunnen we ook uitvoeren met een Rap in plaats van een popsong. Lees meer over de Rap Workshop.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Les 2: Lied Opnemen

Met meegebrachte professionele microfoons en draadloze koptelefoons bouwen we je ruimte om tot een opname-studio. We coachen de deelnemers bij het zingen, en stukje voor stukje nemen we zo de hele song op. In de pauze na dit blok maken we snel een ruwe mix van de opnames die nodig is voor het derde blok.

Les 3: Videoclip Opnemen

Met een eerste versie van de song nemen we in het derde blok de videoclip op in en rond je locatie. Elk groepje bedenkt een sketch, dans of playback act op hun zelf geschreven deel van de song. Terwijl de ene groep wordt gefilmd, kunnen de andere groepen toekijken of nog voorbereiden.

Achteraf is maX Music nog enkele dagen bezig met het bewerken en mixen van de audio en het monteren van de video. Binnen twee weken ontvang je een professioneel resultaat dat je organisatie en de jongeren met trots zullen kunnen presenteren.

Corona: Home Isolation / Escape Video

Dit project kan ook online worden uitgevoerd, zeker nu we extra rekening moeten houden met de corona maatregelen.

Online bedenken we samen een thema en verdelen we de tekstregels en videosketches. Vervolgens krijgen de leerlingen een script met instructies mee over het schrijven en opnemen van de tekst en melodie. Ze kunnen hun eigen melodielijn zelfstandig op school of vanuit huis opnemen, bijvoorbeeld met hun eigen mobiele telefoon.

maX Music verzamelt alle beeld- en audiomateriaal en monteert dit uitgebreid tot een mooie videoclip. Bekijk het voorbeeld op deze pagina!

Song & Clip XL

Dit project kan op meerdere manieren worden uitgebreid.

In een uitgebreide kunstendag doen er meerdere groepen jongeren tegelijkertijd mee. We voegen dan bijvoorbeeld workshops theater, dans, stop motion, street art toe die het liedthema uitwerken. De resultaten worden gefilmd en in de videoclip verwerkt.

In een langere lessenserie kunnen de deelnemers hun eigen songs schrijven, produceren en videoclips erbij maken op iPads. maX Music kan deze iPads desgewenst meenemen.

Het precieze programma en thema kunnen we in goed overleg met je vaststellen. Bel ons op +31 (0)85-2016684 om vrijblijvend te overleggen.

Jongeren Song & Clip In 1 Dag - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Professionele Artiesten

Onze workshopleiders selecteren we met zorg geselecteerd op kwaliteit, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent dus verzekerd van succes als je kiest voor maX Music als partner voor jullie creatieve project.

Wie regelt wat?

Het project kan op 1 dag worden uitgevoerd, of verspreid over meerdere dagen. Wij zijn flexibel.

De workshopleider komt 90-60 minuten voor aanvang van de 1e les aan met muziek, opname-apparatuur en camera en bouwt direct de apparatuur op in de workshopruimte. In de ruimte zijn tafels en stoelen, een smartboard (of desnoods schoolbord of flip-over), en pennen en papier voor alle deelnemers. Het kan een gewoon klaslokaal zijn, maar het liefst met vloerbedekking en/of gordijnen (dan worden de audio opnames nog mooier). Ook is het fijn als er tijdens de 2e les rondom deze ruimte niet veel herrie is van bijvoorbeeld andere klassen zodat de opnames niet worden verstoord.

Verder is het handig als we tijdens het 1e blok nog minimaal nog 2-4 aangrenzende ruimtes (al is het maar een gang of halletje) mogen gebruiken zodat de groepjes zich kunnen verspreiden om te schrijven.

Jongeren Song & Clip In 1 Dag - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Workshop Song & Clip Project

Boek het Song & Clip Project vanaf 1.100 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.