Cultuureducatie MBO

Cultuureducatie draagt bij aan persoonlijke vorming en de ontwikkeling van kritische denkvaardigheden van mbo-studenten. De workshops van maX Music kun je inzetten voor culturele, persoonlijke, of zelfs levensbeschouwelijke vorming van de studenten.

Hieronder vind je een heel aantal interessante workshops voor mbo'ers. De verschillende workshops kunnen weer worden gecombineerd in een Cultuurdag met afsluitende presentatie, zoals een Hip-Hop Themadag.
Bekijk ook onze voorstellingen.

En... we komen gewoon met alle benodigdheden naar jullie eigen locatie. Lekker makkelijk!

Bel ons op +31 (0)85-2016684 voor kennismaking en een vrijblijvend advies.

Burgerschap als 'ingang'

Eén ingang in het mbo curriculum voor kunst & cultuuractiviteiten is het vak Burgerschap. Bij Burgerschap gaat het om de ontwikkeling van de identiteit, de persoonlijke identiteit en de arbeidsidentiteit.
Binnen dit vak liggen er met name in het sociaal maatschappelijk domein en het vitale domein aanknopingspunten voor cultuuronderwijs. 

Lees ook onze blog: Burgerschapsvorming - Dat kan ook creatief

Sociaal maatschappelijk domein
Het sociaal maatschappelijk domein is gericht op de bereidheid en het vermogen om deel uit te maken van de gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren. Hieronder valt ook de acceptatie van verschillen en culturele verscheidenheid.

Met creatieve workshops zoals DjembéBlack Gospel ZingenTattoos TekenenNepnieuwsRap en Soap Acteren kunnen jullie mbo leerlingen culturele verscheidenheid op een positieve manier laten beleven.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Vitale domein MBO

Bij de invulling van het vitale domein denkt men meestal aan gezondheid. Daarbij kan de aandacht bijvoorbeeld uitgaan naar verslaving, maar ook naar mentale weerbaarheid. Hoe kijk je naar jezelf en de ander? Waar leg je je grenzen?

maX Music kan jullie mbo school een verrijking bieden binnen het vitale domein. Met onze creatieve werkvormen spelen wij in op actuele thema’s zoals armoede en verslaving.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan rollenspelen met onze theaterdocenten, of zelfs een gezamenlijke theatervoorstelling.
Maar ook een Songwriting WorkshopRap Workshop of Street Art Workshop kunnen zorgen voor meer beleving bij de studenten. 

‘Cultuur activeert een ander deel van de hersenen en doet een beroep op de creativiteit, beleving en emotie van jongeren’, aldus Anne Marie van Rooijen van MBO Utrecht.

Keuzedelen

DJ WorkshopSinds de herziening in de kwalificatiestructuur van het mbo in augustus 2016 staan naast beroepsgerichte vakken ook keuzedelen in de kwalificatiestructuur. Deze vrije ruimte kun je invullen met kunst en cultuur. Geschikte keuzedelen hiervoor zijn bijvoorbeeld:

  • Expressief Talent
  • Verrijking Leervaardigheden
  • Urban Sports
  • Lean en creatief
  • Mediadesign
  • Ondernemend gedrag

maX Music denkt graag met je mee over de concrete invulling van deze keuzedelen.

MBO Card

Voor mbo-studenten is er nu ook een cultuurkaart: de MBO-Card. Het doel is dat studenten meer culturele activiteiten gaan ondernemen en dat culturele instellingen meer aanbod voor deze groep jongeren gaan creëren.

De kaart bevat een budget dat de school kan besteden bij culturele instellingen zoals maX Music.

Lees ook onze Blog over de cultuurkaart.

Zoektocht

We blijven werken aan speciale programma's en voorstellingen die passen bij de belevingswereld van mbo'ers. Graag horen we ook jullie ideeën hierover.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om van gedachten te wisselen.

Prijzen MBO workshops cultuureducatie

Een kunst & cultuur workshop voor mbo studenten haal je in huis vanaf 350 euro, inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw bij deelnemers onder de 21 jaar. Als een workshop meerdere keren achter elkaar wordt gegeven, nemen de kosten per workshop snel af.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave door te bellen naar +31 (0)85-2016684 of te e-mailen naar info@maxmusic.nl.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.