Met de Makey Makey kit nieuwe aansturing creëren

Er blijkt van alles - grappig en/of functioneel - mogelijk als je de stekkertjes van de Makey Makey aansluit op alledaagse voorwerpen.
In de workshop met de Makey Makey worden de leerlingen uitgedaagd om creatief te denken en een interface te ontwerpen op het snijvlak van kunst en moderne techniek.

Kunst-techniek workshops
Bekijk ook andere workshops op het snijvlak van kunst en techniek: 3D-Pen-TekenenStop Motion en Live Looping.

Makey Makey Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Inhoud Makey Makey Workshop

Het werkt heel eenvoudig: een alledaags voorwerp als een banaan wordt via de Makey Makey verbonden met de computer. Nu bedien je de computer met de banaan omdat de computer 'denkt' dat de banaan een toets op een toetsenbord is. Door de banaan aan te raken kun je bijvoorbeeld een letter typen, een geluid afspelen, een poppetje laten springen. Kun je dan ook met 5 bananen een concert geven? Ja, dat kan!

De deelnemers experimenteren in groepjes met online toepassingen voor het maken van bijvoorbeeld muziek of een game. De creativiteit en fantasie van de leerlingen wordt gestimuleerd om vervolgens een stap verder te gaan en oplossingen te ontwerpen voor concrete cases. Voorbeelden zijn het zelf ontwerpen van een game controller, een afstandsbediening voor een camera of het toegankelijk maken van een computer voor iemand met een fysieke beperking. Hoe langer de workshop, hoe uitgebreider de opdrachten.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De workshopleiders  van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Makey Makey Workshop van maX Music.

Jongeren Makey Makey Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Praktische details 

De Makey Makey Workshop beslaat 1 of 2 lesuren, en wordt aan maximaal 20-25 jongeren per workshop gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

De workshop kan worden ingezet voor lessen Muziek, CKV en Techniek, en kan deel uitmaken van een Kunstendag met meerdere creatieve workshops in diverse disciplines en een spetterende afsluitende presentatie.

Benodigdheden
De workshopleider van maX Music verzorgt de Makey Makey Workshop op jouw locatie. Als opdrachtgever verzorg je een lokaal met een beamer of digibord, wit papier, minimaal vijf computers (liefst met speakers) met internet verbinding, en zo mogelijk wat fruit. De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder vijf Makey Makey's en divers materiaal zoals klei, speciale potloden en zilverpapier.

Jongeren Makey Makey Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Makey Makey Workshop

Boek de Makey Makey Workshop op je eigen locatie vanaf 375 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.