Uitdagende activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar.
Basisschool, BSO, Bibliotheek, etc.

Nieuw: Wiggle Bots Workshop
Nieuw: Airbrush Pen Workshop
Creatieve activiteiten basisschool
Blog: 21 eeuwse vaardigheden
Muziekdag
Game Design Lab
Workshops met trommels

Afbeelding
ruit-kinderen

Zelf robots bouwen

Onze wereld raakt steeds verder gevuld met robots: slimme apparaten die handelingen van mensen kunnen overnemen.
Zo kunnen mensen zich weer bezig houden met creatiever denkwerk en handelingen; zoals…. het ontwerpen van robots, en het creëren van kunst.

In de Wiggle Bot Workshop ontwerpen bouwen kinderen zelf kleine robotje die echt kunnen bewegen, en die er ook nog eens heel leuk uitzien.

Wat zijn wiggle bots?

Wiggle Bots zijn kleine robotjes die hele simpele bewegingen kunnen maken; bijvoorbeeld voortbeweging door trilling (wiggelen).
Je maakt ze door alledaagse materialen zoals papier, plastic, afval te versieren en te voorzien van een klein motortje.

Wat houdt de Wiggle Bot Workshop in?

In de Wiggle Bots Workshop stelt de workshopleider zich voor, en deze vertelt waarom hij of zij enthousiast over de combinatie van kunst en techniek.
We tonen voorbeelden en proberen de workshopdeelnemers zo te inspireren om zelf iets te maken.

Vervolgens geven we instructie over de materialen, en introduceren we een uitdagende opdracht.

Nu gaan de kinderen ieder zelf aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een eigen, uniek, creatief robotje dat echt werkt en dat ze mee naar huis mogen nemen.

Bekijk ook onze Robot Workshop waarin de kinderen bestaande robotjes zoals de Ozobot leren programmeren en besturen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wie geeft deze workshop?

De workshopleiders van maX Music zijn professionele kunstenaars met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.
Je bent daarom verzekerd van succes met een Wiggle Bots Workshop van maX Music.

Lees meer over de mensen achter maX Music.

Wie regelt wat?

Onze workshopleider komt naar jullie locatie met vrijwel alle benodigdheden voor het maken van de Wiggle Bots.

We vragen jullie als klant wel om het volgende voor te bereiden:

 • een binnenruimte of lokaal met een bezemschone vloer;
 • minimaal 5 werkplekken in de ruimte, door bijvoorbeeld tafels te groeperen;
 • 3 grote tafels; per werkplek kunnen 5 deelnemers zitten of staan;
 • 2 open plekken op de vloer; per werkplek kunnen 5 deelnemers zitten en spelen;
 • minimaal 10 vellen A3-tekenpapier;
 • de deelnemers dragen geen schoenen tijdens de workshop, zodat ze de materialen niet vertrappen.

Doelgroep
De Wiggle Bots Workshop duurt 45-90 minuten en wordt gegeven aan maximaal 30 kinderen tegelijkertijd, vanaf 4 jaar.
De workshop kan meerdere keren achter elkaar aan verschillende klassen worden gegeven, en kan ook deel uitmaken van een workshopdag, zoals een Kunst/techniek themadag.

Wat kost de Wiggle Bots Workshop?

De Wiggle Bots Workshop haal je in huis vanaf 505 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog leuker én sneller op +31 (0)85-2016684.

Airbrush met graffiti stiften

Graffiti kunstwerken zie je regelmatig in het straatbeeld en videoclip, maar ook in musea. Het is een eigentijdse kunstvorm die bij kinderen interesse kan wekken voor allerlei vormen van beeldende kunst.
Lees ook onze Blog over graffiti.

Wat is Airbrush?

De Airbrush Pen is eigenlijk een kleine elektronische spuitbus die graffiti ook haalbaar maakt voor kleine handen en binnenruimtes. In de pen kunnen speciale verfpatronen worden geklikt waardoor er steeds met een andere kleur kan worden gespoten.

In de Airbrush Pen Workshop van maX Music komt een enthousiaste workshopleider met 30 pennen, sjablonen, en uitdagende opdrachten naar jullie locatie.

Toch liever graffiti spuiten met spuitbussen? Bekijk dan onze Graffiti Workshop voor kinderen (vanaf groep 7), jongeren of volwassenen.

Airbrush workshop inhoud

In de workshop wordt een groep kinderen geïnspireerd om zelf met airbrush te experimenteren met speciale graffiti pennen die wij meenemen.

De deelnemers leren om kleine kunstwerken te maken door verschillende kleuren op papier te spuiten.

Hiervoor gebruiken we sjablonen die we meenemen. Bij voldoende workshoptijd kunnen kinderen zelf ook sjablonen bedenken, uitknippen en inzetten.

De workshop kan worden aangepast aan relevante schoolthema's zoals landen, geschiedenis, kunststromingen, etc.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wie geeft deze workshop?

De workshopleiders van maX Music zijn professionele kunstenaars met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Airbrush Pen Workshop van maX Music.
Lees meer over de mensen achter maX Music.

Wie regelt wat?

De Airbrush Pen Workshop verzorgen wij op jullie eigen locatie.

De workshopleider van maX Music neemt Airbrush pennen mee, evenals verschillende kleuren verfvullingen en sjablonen. 

Jullie als klant zorgen voor:

 • een grote, goed geventileerde ruimte waarin minimaal 5 groepen kunnen worden gevormd met tafels en stoelen
 • een haspel of stekkerdoos per groep. We hebben uiteindelijk een stroompunt (stopcontact 220v) per leerling nodig
 • een digiboard of een beamer + scherm
 • A4 papier, potloden, linialen en schaartjes

NB. De verf is in theorie uitwasbaar uit kleding, maar het is verstandig om de kleding toch extra te beschermen met bijvoorbeeld verfschorten.

Doelgroep
De Airbrush Pen Workshop duurt 45-90 minuten en wordt gegeven aan maximaal 30 kinderen vanaf 4 jaar.
De workshop kan meerdere keren achter elkaar aan verschillende klassen worden gegeven en kan ook deel uitmaken van een dag met meerdere workshops, zoals een Kunst/techniek themadag.

Wat kost een Airbrush Pen Workshop?

De Airbrush Pen Workshop haal je in huis vanaf 430 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog leuker én sneller op +31 (0)85-2016684.

Werk dat nog niet bestaat

AI, AR, VR… weet jij waar deze afkortingen voor staan?

De technische ontwikkelingen gaan razendsnel. En als volwassene krijg je soms het idee dat je achterloopt op de jongere generatie.

Er wordt wel eens gezegd dat onze kinderen en jongeren later functies gaan bekleden die nu nog niet bestaan. Maar hoe bereiden wij ze daar dan op voor?
Geven we ze ‘gewoon’ een smartphone en een laptop, en laten we ze los? Of moeten we wat meer sturen op specifieke vaardigheden die hen in staat stellen nieuwe ontwikkelingen op waarde te schatten en te verwerken?

En zijn dat dan die zogenaamde 21 eeuwse vaardigheden?

Wat zijn 21 eeuwse vaardigheden?

21e eeuwse vaardigheden zijn de set van kennis, vaardigheden, houdingen en waarden die je nodig hebt om effectief te kunnen functioneren in de hedendaagse samenleving en op de moderne werkplek.

Ze omvatten zowel "harde" als "zachte" vaardigheden en ze helpen ons succesvol te zijn in een wereld die voortdurend verandert.
De 21e eeuwse vaardigheden worden vaak gegroepeerd in de volgende categorieën:

 1. Kritisch denken en probleemoplossing: informatie analyseren en evalueren, problemen identificeren en creatieve oplossingen bedenken.

 2. Communicatie: effectief kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in verschillende situaties en met diverse doelgroepen.

 3. Samenwerking: het vermogen om goed samen te werken in teams, feedback te geven en te ontvangen, en conflicten op te lossen.

 4. Creativiteit en innovatie: nieuwe ideeën bedenken, risico's nemen en oplossingen vinden voor complexe problemen.

 5. Digitale geletterdheid: digitale technologieën kunnen gebruiken om informatie te vinden, te verwerken en te communiceren.

 6. Sociale en culturele vaardigheden: het vermogen om respectvol en effectief te communiceren met mensen van verschillende achtergronden en culturen, en om te begrijpen en waarderen wat deze diversiteit bijdraagt aan de samenleving.

 7. Zelfregulering: zelfreflectie toepassen, tijd beheren, en verantwoordelijkheid nemen voor eigen leerproces en persoonlijke ontwikkeling.

Wat heb je aan die 21st century skills?

We weten nu wat ze zijn, maar op welke manier helpen deze 21 century skills de jeugd zich voor te bereiden op de toekomst?

 • Ze helpen mensen om zich aan te passen aan de snel veranderende wereld van vandaag. De technologie en de wereld om ons heen veranderen snel en mensen moeten in staat zijn om zich aan te passen aan deze veranderingen. Door het beheersen van 21e-eeuwse vaardigheden, zijn mensen beter uitgerust om te reageren op deze veranderingen en nieuwe kansen te benutten.

 • Ze verbeteren de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn. 21e-eeuwse vaardigheden zoals zelfregulering, creativiteit en innovatie helpen mensen om meer zelfbewust te zijn, hun eigen leerproces te verbeteren en meer voldoening te halen uit hun werk.
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wat je met deze vaardigheden kunt doen, is afhankelijk van het individu en de specifieke vaardigheden die ze hebben ontwikkeld. Bijvoorbeeld, mensen die digitale geletterdheid beheersen, kunnen beter omgaan met digitale technologieën en online informatie.

Mensen die samenwerking en communicatie beheersen, kunnen beter samenwerken in teams en communiceren met collega's, klanten en andere belanghebbenden.

Hoe kun je 21e eeuwse vaardigheden aanleren?

Er zijn verschillende manieren waarop wij 21e-eeuwse vaardigheden kunnen aanleren aan kinderen en jongeren. Hier enkele tips:

 1. Neem ze op in het lesprogramma. Als school kun je proberen de verschillende vaardigheden opnemen in het reguliere onderwijscurriculum. Hiermee maak je een begin met lesgeven op een manier die kinderen en jongeren in staat stelt om deze 21 eeuwse vaardigheden te ontwikkelen.

 2. Maak gebruik van technologie. Dit kan onder meer door het gebruik van educatieve apps, online leermiddelen en andere digitale technologieën in het onderwijs.

 3. Gebruik projectmatig leren. Laat leerlingen samenwerken aan projecten die hen de mogelijkheid geven om kritisch te denken, probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen, creatief te zijn en digitale geletterdheid toe te passen.

 4. Organiseer activiteiten zoals sport, debatclubs, kunst en cultuur workshops, en vrijwilligerswerk. Bij maX Music hebben we diverse workshops die raken aan 1 of meer van de 21 eeuwse vaardigheden. Bekijk hier een overzicht.

 5. Gebruik real-life scenario's om 21e eeuwse vaardigheden te onderwijzen. Dit betekent je als docent of opvoeder situaties  creëert waarin kinderen en jongeren de vaardigheden kunnen toepassen en ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan simulaties of rollenspellen.

 6. Wees flexibel. Geef kinderen en jongeren de vrijheid om te leren en zich te ontwikkelen op hun eigen tempo en op hun eigen manier. Dit betekent dat leraren en opvoeders een ondersteunende en stimulerende omgeving moeten creëren waarin kinderen kunnen experimenteren, falen en leren van hun fouten.

Kortom, 21 eeuwse vaardigheden kunnen worden aangeleerd door middel van verschillende educatieve methoden en benaderingen die gericht zijn op het ontwikkelen van kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden.

Neem contact op

Hopelijk heeft deze blog je wat wijzer gemaakt en wat inspiratie gebracht!

Het zal wat tijd kosten om met de suggesties concreet aan de slag te gaan. Geen probleem; we doen wat we kunnen :-)

Als maX Music helpen we je graag een handje met de inzet van creatieve activiteiten die raken aan verschillende 21e eeuwse vaardigheden zoals Makey Makey, Game Design en Robotica.

Bekijk hier een overzicht van al onze 21 eeuwse vaardigheden workshops.

En bel ons gerust even op 085-2016684 om van gedachten te wisselen. De vaardigheid 'Communiceren' heb je dan alvast in de pocket.

Lees ook onze blogs:

Kind achter computer - mediawijsheidWat is echt en wat is nep?

YouTube, social media, gamen; kinderen en jongeren brengen veel tijd door voor schermpjes. De echte en de virtuele wereld beginnen zich steeds meer te vermengen.

Als leerkracht zoek je wellicht naar manieren om hier in de klas goed mee om te gaan.

Hoe verhoudt de virtual reality zich tot de werkelijkheid?

Wat is echt en wat is nep, en hoe verwerken we dat in het onderwijs?

Hier komt mediawijsheid om de hoek kijken, maar wat is dat nou precies?

Mediawijsheid betekenis

Mediawijsheid is het vermogen om kritisch en bewust om te gaan met informatie, foto's en video die via media worden verspreid. Het omvat het analyseren en beoordelen van informatie, bepalen wat betrouwbaar is, én het omgaan met digitale technologieën op verantwoorde wijze.

Mediawijsheid is dus wel een ding in de huidige digitale samenleving. Het helpt je om geïnformeerde beslissingen te nemen en je beschermt tegen onjuiste informatie en online gevaren.

Sohee, dat klinkt belangrijk!?

We gaan er wat dieper op in.

Waarom is mediawijsheid belangrijk?

Mediawijsheid is belangrijk om verschillende redenen:

 • Kritisch denken. Door mediawijs te zijn, leer je hoe je informatie kritisch kunt analyseren en beoordelen. Zo word je beter in staat om feit van fictie te onderscheiden en objectieve informatie te waarderen.

 • Mediawijsheid bevordert verantwoord gebruik en beoordelen van informatie. Je voorkomt hiermee dat je slachtoffer wordt van misinformatie of zelfs manipulatie.

 • Bewustzijn van online gevaren. Mediawijsheid helpt je om bewust te worden van, en te beschermen tegen de gevaren van online activiteiten. Denk hierbij aan cyberpesten, phishing en identiteitsdiefstal.

 • Verbeteren van media- en informatievaardigheden. Je leert handig te navigeren in het steeds veranderende media- en informatielandschap.

 • Bevordering van democratie en burgerschap: Mediawijsheid bevordert de democratie door mensen te begeleiden in het verantwoord en actief gebruiken van media en informatie. Tegelijkertijd ondersteunt het bij het maken van weloverwogen beslissingen en het uitoefenen van burgerschap.

Kortom, mediawijsheid is belangrijk omdat het je helpt verantwoord te handelen in een wereld waarin informatie en media overvloedig aanwezig zijn. In deze wereld wordt de vaardigheid om informatie kritisch te analyseren en te beoordelen steeds meer van belang.

Mediawijsheid is niet alleen een doel op zich; het is een middel tot zelfontplooing, opleiding, vrije tijd, gezondheid, etc. Hierover verschaft het mediawijsheid competentiemodel inzicht. Bekijk de video.

Mediawijsheid in de klas

Je voelt 'm al aankomen; het onderwijs kan een belangrijke rol spelen in het bevorderen van mediawijsheid bij kinderen en jongeren:

 • Integratie in het lesprogramma, waarbij kinderen en jongeren leren over verantwoord informatiegebruik, media-analyse en -evaluatie en online veiligheid.

 • Leraren kunnen leerlingen begeleiden en ondersteunen in het verbeteren van hun mediavaardigheden en hen helpen bij het analyseren en beoordelen van media en informatie.

 • Practicum: Leerlingen kunnen praktische activiteiten en opdrachten doen waarbij ze mediavaardigheden toepassen en versterken, zoals het analyseren en beoordelen van bronnen en het bepalen van hun betrouwbaarheid.

 • Het onderwijs kan samenwerken met ouders en de gemeenschap om mediawijsheid te bevorderen bij kinderen en jongeren. Organiseer bijvoorbeeld samen activiteiten, wissel informatie uit, en versterk zo de rol ouders en verzorgers bij het bevorderen van mediawijsheid.
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Bewerken en herkennen

Bij maX Music leren we kinderen en jongeren door zelf te doen. In onze mediawijsheid workshops zoals de Nepnieuws Workshop laten we deelnemers creatief werken met media rondom mediawijsheid thema's.

Zo leren ze enerzijds zelf de kunst van het bewerken, en anderzijds herkennen en filteren wat echt is en wat 'gekleurd'.

Bekijk hier al onze mediawijsheid workshops.


Maak je eigen mediawijsheid les

Maak je eigen mediawijsheid lesVoordat je een expert of workshop naar de school haalt, kun je zelf ook al aan de slag met mediawijsheid in de klas.

Jouw eigen mediawijsheid les zou kunnen bestaan uit verschillende activiteiten en gesprekken, gericht op het versterken van de mediawijsheid van jouw leerlingen. Denk aan de volgende lesonderdelen:

 1. Inleiding en definitie. Een introductie tot het begrip mediawijsheid, inclusief een definitie en uitleg van de belangrijkste begrippen.

 2. Analyse van media. De leerlingen krijgen de opdracht om media-uitingen te analyseren en te beoordelen op betrouwbaarheid, objectiviteit en bias. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze gratis lesbrief over nepnieuws.

 3. Vergelijken van bronnen. Leerlingen leren hoe ze verschillende bronnen kunnen vergelijken en analyseren op betrouwbaarheid en betrouwbaarheid.

 4. Verantwoord online gedrag. Leerlingen leren over verantwoord online gedrag, inclusief het beschermen van persoonlijke informatie en het voorkomen van online gevaren zoals cyberpesten en phishing.

 5. Creatief en kritisch denken. Leerlingen leren hoe ze creatief en kritisch kunnen denken over media en informatie en hoe ze deze kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

Netwerk mediawijsheid

Netwerk mediawijsheidmaX Music maakt deel uit van Netwerk Mediawijsheid dat bestaat uit meer dan duizend organisaties die proberen de mediawijsheid in Nederland te vergroten

Dit zijn onder meer bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, lesmateriaalontwikkelaars, educatieve uitgeverijen, onderzoeksinstituten, ict-bedrijven, mediaproducenten en -platformen, onderwijsinstellingen en zorg- en welzijnsorganisaties.

Netwerk Mediawijsheid is in 2008 opgericht door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Week van de mediawijsheid

Het Netwerk mediawijsheid organiseert jaarlijks meerdere campagnes zoals de Week van de mediawijsheid en de media ukkie dagen. Door heel Nederland worden er dan activiteiten georganiseerd door de aangesloten organisaties.

De Week van de Mediawijsheid van 2022 had als thema Like en cancel, en ging over het stimuleren van online pro-sociaal gedrag. Lees meer over de week van de mediawijsheid.

Media Ukkie Dagen

Van 24 t/m 31 maart 2023 vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. We zoeken steeds naar een gezonde balans tussen mediagebruik / stilzitten actief bezig zijn.

maX Music zet hiervoor creatieve workshops in waarbij jonge kinderen zelf actief aan de slag gaan met media zoals Stop Motion. Hierbij zitten ze zeker niet stil, maar maken ze fysieke opstellingen.

Lees meer over de media ukkie dagen.

Bekijk alle mediawijsheid workshops voor kinderen.

Neem contact op

Ben je wat wijzer geworden door deze blog?

Hopelijk heb je nu wat handvatten om met mediawijsheid aan de slag te gaan in jouw klas.

Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor meer informatie of advies op maat.

Bellen is vaak het snelst (én het leukst) op +31 (0)85-2016684.

Mediawijsheid met de cultuurkaart
maX Music is Cultuurkaart acceptant. Dit betekent dat je als middelbare of mbo school een deel van mediawijsheid workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Lees ook onze blog over de cultuurkaart.

Wat bieden jullie allemaal aan?

maX Music biedt creatieve workshops en acts/ voorstellingen voor groepen volwassenen, jongeren of kinderen. Bijvoorbeeld workshops op school, maar ook team uitjes voor organisaties. We hebben workshops op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst, media, kunst/techniek of sport.

We heten maX Music omdat we in 2006 met muziek workshops begonnen, en omdat directeur Menno vroeger zanger was van de band maX (bekijk videoclip).
Inmiddels doen we dus veel meer dan muziek, maar we hebben nog geen betere bedrijfsnaam kunnen verzinnen.... ;-)

Hoe lang duurt een creatieve workshop?

De tijdsduur van een workshop is variabel en hangt af van de gekozen inhoud en van jouw specifieke wensen. Een workshop met trommels kan met een beetje fantasie heel kort (bijv. 30-45 minuten), maar een Workshop Beeldhouwen zal altijd enkele uren duren.
Op de website proberen we per workshop aan te geven wat een goede tijdsduur is.

Wat moet ik zelf nog regelen voor een workshop?

Nadat je bij ons een workshop hebt geboekt, dan sturen we je een bevestigings mail met daarin een overzichtje 'wie regelt wat?'. Dit kun je per workshop vooraf ook al op de website vinden.

De maX Music workshopleiders nemen de meeste benodigdheden zelf mee, maar regel jij als klant de workshopruimte waarin dan soms ook stoelen, tafels, en bijvoorbeeld een videoscherm nodig zijn.
Jullie regelen ook zelf de inschrijving van de deelnemers voor de workshop.

Lees ook onze blog: Hoe organiseer je een team uitje?

terug naar inhoudsopgave


Voor wie organiseren jullie workshops?

Creatieve workshops voor allerlei doelgroepenWe organiseren workshops voor groepen volwassenen, jongeren of kinderen. Bijvoorbeeld workshops op school, maar ook team uitjes voor organisaties en families.

Hoeveel mensen kunnen er meedoen aan een workshop?

Dit verschilt per workshop. Maar de meeste workshops kunnen een groep van 20-30 deelnemers aan. Sommige workshops zoals Gospel Zingen kan ook met veel grotere groepen.

Bij grote groepen kunnen we een workshop ook meerdere keren achter elkaar geven. Of we creëren een hele 'workshop carrousel' waarbij er meerdere workshops tegelijkertijd plaatsvinden, en de deelnemers kunnen rouleren over een gevarieerd programma.

Werken jullie ook met speciale doelgroepen?

Ja, we hebben ervaring met speciaal onderwijs en gaan uitdagingen niet uit de weg. We leunen hierbij wel erg op de ervaring en adviezen van de eigen begeleiders van de groep.

Kan ik mezelf inschrijven voor een workshop?

Nee. Wij bieden momenteel alleen workshops aan voor groepen, en het is niet mogelijk om aan te sluiten bij een voor jou onbekende groep.

Professionele artiesten en kunstenaars van maX MusicWie geven de workshops?

De workshopleiders zijn professionele artiesten en kunstenaars, waaronder zangers, graffiti artiesten, rappers, slagwerkers, acteurs, dansers, songwriters, DJ's, beeldend kunstenaars, sportmensen, etc.
Zij combineren het lesgeven vaak met de uitvoerende kant van de kunst. Ze treden echt op en of creëren zelf ook kunst. Daardoor zijn ze extra geloofwaardig en inspirerend.

maX Music selecteert deze collega's zorgvuldig op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.

Lees meer over de mensen achter maX Music.

Kan ik ook voor maX Music werken?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe workshopleiders, en we zijn ook op zoek naar een nieuwe kantoormedewerker. Lees hier mee over op onze vacatures pagina.

terug naar inhoudsopgave


Waar vinden de workshops plaats?

maX Music verzorgt de workshops in heel Nederland en België op de locatie van de klant, dus bij jou op school of in het kantoor of in een locatie die jij zelf hebt geboekt.
We hebben wel goede ervaringen met sommige locaties - waarvan sommige zelfs gratis - waarover we je kunnen adviseren.

Waar komen jullie vandaan?

Het maX Music kantoor staat in Amersfoort, maar onze workshopleiders komen uit heel het land en reizen door heel het land. We presenteren ons daarom als een landelijke organisatie die zelfs ook in België actief is.

terug naar inhoudsopgave


Wat kosten creatieve workshops?

Dit hangt af van de gekozen workshop, maar het varieert van 335 euro tot 700 euro.
Hoe meer materialen er worden 'verbruikt' (zoals bijvoorbeeld bij Graffiti), hoe duurder een workshop is.

Als je een dans workshop van 45 minuten voor 4 groepen achter elkaar op één dag boekt, dan kost dat bijvoorbeeld geen 4 * 335 euro, maar in totaal 570 euro.

Op elke workshoppagina vind je een vanaf prijs voor de eerste 90 minuten.

Onze prijzen zijn inclusief reis- en materiaalkosten; dus geen verrassingen achteraf.

Kan er met de cultuurkaart worden betaald?

Goedkope workshopsJa, maX Music is officieel acceptant van de cultuurkaart die middelbare en mbo scholen kunnen aanvragen bij het CJP.

Lees ook onze blog over de cultuurkaart.

Kan er vooruit worden gefactureerd?

Ja, desgewenst kan dat.

Hoe gaan jullie om met annuleringen?

Voor het annuleren van bevestigde opdrachten rekenen we kosten. Lees hier meer over in onze algemene voorwaarden.

Lees hier hoe we workshops geven in corona-tijd, en in hoeverre daarvoor aparte voorwaarden gelden.

terug naar inhoudsopgave

Toch nog vragen?

Is jouw vraag hierboven nog niet beantwoord?

Stel je vraag dan hier in het formulier, of bel ons op +31 (0)85 2016684 of mail ons op info@maxmusic.nl voor direct contact.

Leuke workshops voor groepen

Wil je eens iets leuks én iets interessants doen met een groep? Volg dan met elkaar een leuke creatieve workshop, bijvoorbeeld met muziek, theater of graffiti.

Hiermee leren jullie nieuwe vaardigheden, vergroot je jullie creativiteit, en verminder je stress.

Creatieve activiteiten kunnen bijdragen aan groepsdynamiek en teamwork. Ze helpen jullie met elkaar te verbinden op een manier die je misschien op andere manier moeilijk kunt bereiken.

Er bestaat zelfs een kans dat het volgen van een creatieve workshop voor nieuwe perspectieven zorgt. Hiermee kunnen jullie dagelijkse werk en/of omgang met elkaar op een andere manier gaan bekijken en aanpakken.

Wat is een creatieve workshop?

Een creatieve workshop is een eenmalige les waarin je met een groep zelf aan de slag gaat met een kunstvorm.

Een artiest of kunstenaar neemt jullie even mee in zijn of haar dagelijkse kunstzinnige werk, en laat jullie zelf ervaren hoe het is om bijvoorbeeld muziek te maken, theater te spelen of graffiti te spuiten.

Er zijn creatieve workshops voor allerlei doelgroepen zoals kinderen, schoolklassen, vriendinnengroepen of organisaties.

Workshop ideeën

Er zijn heel veel creatieve workshops te vinden. Hieronder geven we enkele workshop ideeën die je hopelijk al wat richting geven.

 • Maak kennis met een professionele DJ. Hij of zij leert jullie hoe songs op verschillende manieren door elkaar kunnen worden gemixt met de meegebrachte draaitafels. Wie van jullie krijgt de groep aan het dansen in deze DJ Workshop?

 • In een Smartphone Fotografie Workshop leren jullie meer te halen uit de mogelijkheden van jullie eigen devices. Tegelijk leer je te kijken én fotograferen met het creatieve oog van de kunstenaar!

 • Ervaar het plezier en het temperament van het zelf trommelen van Latijns-Amerikaanse ritmes zoals de samba. Muzikale ervaring of voorkennis is niet vereist in de Latin Percussie Workshop.
...image
...image
...image
...image
 • In een Graffiti Workshop leer je spuittechnieken van een professioneel graffiti artiest. Hiermee kunnen jullie direct aan de slag met het zelf maken van graffiti letters.

 • Story telling en 'toveren' met speciale lichtbakken en fijn zand. In de Zandkunstenaar Workshop werken jullie toe naar korte verhalen met zandtekeningen.

Bekijk meer mogelijke workshops voor kinderen, jongeren of volwassenen.

Welke workshop kies je, en waarom?

Wil je dat de creatieve workshop maximaal effect heeft voor jouw groep? Kies dan niet zomaar iets, maar denk eerst na over de volgende vragen:

 1. Wat is het doel van jullie activiteit? Wil je bijvoorbeeld vooral lol met hebben met je familie of vrienden, of wil je meer nadruk op team building. Misschien wil je zelfs dat voor jullie relevante thema’s in de workshop worden behandeld? Dit laatste kan bijvoorbeeld goed in een Workshop Theatersport of Rap Workshop.

 2. Wat vinden jullie leuk? Is jullie groep into muziek, of hebben ze meer met theater of zijn ze juist visueel ingesteld? In dat laatste geval kun je bijvoorbeeld denken aan een Light Painting Workshop of een Workshop Vloggen.

 3. Hoeveel tijd hebben jullie? Heb je een hele dag de tijd, dan zou je een uitgebreidere workshop kunnen doen zoals beeldhouwen of een eigen teamsong schrijven, opnemen + videoclip. Hebben jullie eigenlijk maar een uurtje tussendoor beschikbaar, dan kun je prima met elkaar een trommel workshop of light painting workshop doen.

 4. Wat mag het kosten? Hoe langer een activiteit duurt, en hoe meer materialen erbij komen kijken, hoe duurder het over het algemeen wordt. Workshopprijzen variëren van zo’n 15-50 euro per persoon. Er geldt ook meestal een totaal-minimumbedrag van zo’n 350-450 euro.

Hoe regel je een creatieve workshop?

Misschien heb je inmiddels een idee van jullie doelen, beschikbare tijd en budget. Maar hoe nu verder; hoe ga je dit regelen?

Het wordt nu tijd om wat praktische kwesties te gaan tackelen.

 • Datum en tijd. Bepaal wanneer de workshop kan plaatsvinden en houd hierbij natuurlijk rekening met de beschikbaarheid van de groep. Je zou een datumprikker kunnen uitsturen.

 • Workshopleider. Kies iemand die gekwalificeerd is en ervaring heeft in het geven van de workshop die je wilt organiseren. Een professionele partij als maX Music heeft deze workshopleiders in huis, en kan je veel geregel uit handen nemen.
...image
...image
...image
...image
 • Locatie. Kies een geschikte locatie voor de workshop, afhankelijk van de grootte van de groep en de vereisten voor de activiteit. maX Music kan ook hierbij adviseren. Zorg ervoor dat de locatie toegankelijk is en dat er voldoende parkeergelegenheid is. Tip: Bij kleine informele groepen zou je een workshop zelfs thuis kunnen houden.

 • Promotie. Maak de workshop bekend bij jouw familie of team, bijvoorbeeld door het versturen van e-mail of een online agendapunt of social media event.

 • Benodigdheden. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt voor de workshop, zoals stoelen, een groot scherm, etc. De workshopleiders van maX Music nemen in principe zelf alle benodigdheden mee.

 • Betaling. Bepaal hoe de betaling voor de workshop zal worden geregeld en communiceer dit duidelijk naar de deelnemers. Betaalt iedereen mee, of betaalt de organisatie of een familielid het totaal?

 • Evaluatie. Na afloop van de workshop is het belangrijk om feedback te vragen aan de deelnemers en eventuele verbeterpunten voor toekomstige workshops in kaart te brengen. Van maX Music krijg je een online evaluatieformulier.

Contact met een workshop specialist

Ben je er helemaal uit wat jullie willen en hoe je gaat regelen? Goed bezig!

Weet je het nog niet, en kun je wel wat advies gebruiken? Bel of mail ons dan gerust.

Wij zijn specialist op het gebied van creatieve workshops, en hebben een ruim aanbod. We denken graag vrijblijvend met je mee.

Steppen op stuntsteps

Je ziet ze overal; die kleine stepjes waarmee kinderen heerlijk rondscheuren over de stoep en het schoolplein. Maar er is meer mogelijk dan alleen steppen en vooruit komen.

Stuntsteppen gaat over doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, je grenzen verleggen, vallen en opstaan en plezier hebben.

Wij komen met de stuntsteps en bescherming naar jullie locatie voor een workshop aan een hele groep kinderen.

Wat is een stuntstep?
Een stuntstep is steviger dan de veelgeziene vouwstep. Daarom is deze beter geschikt voor special tricks wheely of de pogo.
Ook het stuur van een stuntstep is om deze reden niet verstelbaar.
Verder zijn de wielen van een stuntstep kleiner zodat je beter kunt versnellen.
Wel kun je verschillende maten stuntsteps kopen, en heb je keuze uit diverse materialen.

Inhoud Workshop Stuntsteppen

De workshop start met een introductie over wat er allemaal mogelijk is, en over veiligheid. Waar zet je je voeten neer, waar plaats je je handen en hoe moet je steppen / remmen.

De eerste oefening van de workshop is vaak een slalom oefening. Hiermee bepalen we het niveau van de deelnemers, en stemmen we de vervolgoefeningen af.

Special tricks

Meegenomen obstakels gebruiken we voor gevarieerde en uitdagende oefeningen. Special tricks die we vaak behandelen zijn de bunny-hop en de tailwhip.

In de bunny-hop komen beide wielen van de grond af, oftewel een sprong.

Bij de tailwhip sprong laat je het deck een heel rondje laat draaien om er vervolgens weer op te landen. Mochten de deelnemers dit te makkelijk vinden gaan we door met wat moeilijkere tricks zoals de 180, 360, barspin en fakie.

We geven de deelnemers wat laatste tips en nog een kleine demonstratie van wat gave tricks door de workshopleiders.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele workshopleiders

De Workshop Stuntsteppen wordt verzorgd door workshopleiders die zelf vele jaren ervaring met stuntsteppen hebben. Ze willen hun passie graag overbrengen op anderen, en het toegankelijk maken voor kinderen.

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie activiteit.

Wie regelt wat?

De klant zorgt voor een terrein in de buitenlucht van minimaal 30 bij 15 meter in oppervlakte met een zo vlak mogelijke ondergrond, zoals asfalt of tegels zonder veel hoogteverschil. Het plein dient schoongeveegd te zijn en daarmee vrij te zijn van zand en takjes, zodat de stepwieltjes niet worden gehinderd.

Het schoolplein mag obstakels hebben, zoals bomen of banken. Bij neerslag dient er een back-uplocatie beschikbaar te zijn die overdekt is, zoals de sport- of gymzaal. De deelnemers dienen gemakkelijke kleding te dragen en platte schoenen. Rokjes en hakken zijn niet handig.

De workshopleider neemt overige benodigdheden mee, waaronder verplaatsbare obstakels, maximaal 30 stuntsteps, en professionele hoofd-, knie- en elleboogbescherming.

Houd rekening met geluidsoverlast.

Prijs Workshop Stuntsteppen

Boek de Workshop Stuntsteppen op jullie eigen locatie vanaf 405 euro. Onze prijzen zijn inclusief materiaal- en reiskosten, exclusief eventuele parkeerkosten, en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave, snel via het formulier op deze pagina of uitgebreid via de Contactpagina.

Bellen is vaak sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Meer muziek in de klas

maX Music komt naar uw locatie met enthousiaste artiesten en verzorgt workshops, lessenseries en themadagen, al dan niet met een afsluitende presentatie voor publiek. Wij maken altijd een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk uw budget.

Bel ons op +31 (0)85-2016684 voor een vrijblijvend advies.

Leerlijnen
Werkt u op een basisschool en bent u benieuwd waar en hoe deze activiteiten passen in uw leerplan? Lees dan onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Muziek workshops voor kinderen

maX Music verzorgt muziek workshops op uw locatie, eenmalig of in een serie of project rondom een thema zoals een werelddeel of subcultuur. Denk bijvoorbeeld aan muziek workshops voor kinderen zoals Djembe, Streetbeats, Rap, StemSterren, Musical, etc.

Muziek lessenseries

Onze kundige en enthousiaste workshopleiders komen een aantal keer naar jullie locatie, om steeds 1 of meer groepen workshops te geven. Elke dag of elke week kan er een andere muziekstijl worden beleefd. Zo komt er zeker meer muziek in de klas!

We hebben momenteel creatieve basisschool projecten rond de thema's AfrikaZuid-AmerikaElektronische MuziekHip-HopFeest Rond De WereldStreet Vibes.

De precieze indeling van elk project is flexibel en kan in goed overleg worden vastgesteld.
Met onze lesbrief kunnen de eigen juffen en meesters de groepen voorbereiden.
Het project kan worden afgesloten met een presentatie door de kinderen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Feestelijke Muziekdag

Tijdens een Muziekdag komen er professionele artiesten (bijvoorbeeld workshopleiders Rap, Muziekavontuur en Percussie) naar uw school en geven workshops aan verschillende klassen.

De Muziekdag kan worden afgesloten met een presentatie (gemeenschappelijk of in workshopruimtes in 'festival setting') voor ouders en andere belangstellenden.

Klik hier voor meer informatie, foto's en video-impressie van de Muziekdag.

Musical-In-1-Dag

Deze dag lijkt op de Muziekdag en de Dansdag, maar er wordt een musical-achtige verhaallijn toegevoegd die de eindpresentaties met elkaar verbindt. Hiertoe volgt een apart groepje hoofdrolkinderen gedurende de hele schooldag een Musical Workshop. Alle 'gewone' groepen volgen bijvoorbeeld workshops Percussie, Dans en Rap. Klik hier voor meer informatie, foto's en video-impressie van de Musical-In-1-Dag.

Optioneel: Videoclip

Gedurende een workshop of lessenserie kunnen we van de muziek workshops voor kinderen professionele video-opnames maken die we later monteren in een echte videoclip die de school ook als promotievideo kan gebruiken. Bekijk hier een voorbeeld.

De videoclip kunnen we voor jullie verzorgen vanaf € 650. Deze kosten van deze optionele extra komen bovenop de workshopkosten.

Prijs meer muziek in de klas

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave door te bellen naar +31 (0)85-2016684 of te e-mailen naar info@maxmusic.nl.

Reacties

Annemieke Stolwijk, Basisschool Willibrord Miland, Bodegraven:
"Hartelijk dank voor de fantastische Muziekdag! De kinderen hebben met veel plezier en vol overgave met de workshops meegedaan. De leerkrachten waren ook enthousiast en onze directeur heeft genoten!”

José van der Zalm, RK Basisschool Joannes, Naaldwijk:
“Wij als ouders hebben genoten van de optredens van groep 7: Trommelen, dansen en rappen. Het zou eigenlijk een standaard & verplicht vak op school moeten zijn als je al die stralende gezichten ziet van de kinderen. Bedankt, want ze hebben er weer een hele leuke ervaring & herinnering bij!"

Hinke Algra, CBS de Stapstien, Kollumerzwaag
:
"De dag is erg goed verlopen! Veel positieve reacties!! Tijdens de officiële speech was er minder aandacht dan tijdens de muziekpresentatie! Zelfs de kinderen vonden dit optreden prachtig. Er is bij mij zelfs nog navraag gedaan door een school waar ik jullie vandaan had omdat het zo prachtig was en de reacties van de kinderen kwamen bij hen enthousiast over."

Mieke Tolkamp, Vrije school Kennemerland, Haarlem:
"Ik wil jullie bedanken voor de goede organisatie en communicatie, de kwaliteit van de workshops en de flexibele opstelling van de workshopleiders. In goed overleg hebben we met elkaar ervoor gezorgd dat het een prachtige dag werd als afscheid van onze directeur. De kinderen, leerkrachten en ouders hebben genoten."

BSO activiteiten in de vakantie

In de vakantieperiodes zijn de kinderen vrij, maar de ouders vaak niet. Daarom zijn ook in vakanties de kinderopvang en BSO van wezenlijk belang.

Kinderen willen in de vakantie natuurlijk leuke dingen doen en extra worden vermaakt. Even geen school en dan zijn er andere uitlaatkleppen nodig.

Workshops
maX Music ziet de behoefte die kinderen hebben. Daarvoor hebben we energieke, creatieve en culturele workshops ontwikkeld.

We voelen goed aan hoe we de kinderen moeten enthousiasmeren en vermaken. Daarbij kunnen ze ook nog eens meer leren over zichzelf en over de wereld om zich heen.

Leuke BSO workshops

De workshops die we verzorgen op bso's en kinderopvang zijn vaak geschikt voor alle leeftijden.

Muziek
Muziek brengt altijd een lach op ieders gezicht. Die zien we ook veel bij onze trommel workshops, zoals de workshops Percussie, Streetbeats, Djembe of Cajon.

Dans & sportief
In de vakantie zitten kinderen ook niet lang stil, en daarom zijn activiteiten met een beetje beweging niet verkeerd. Kinderen kunnen hun energie kwijt in de Zang & Dans, Streetdance of Capoeira Workshop. Of gaan we stuntsteppen?

Beeldend en creatief
In de workshops Zandkunst, 3D-Printerpen-Tekenen en Light Graffiti kunnen kinderen hun eigen verhaal vertellen met kunst, en laten ze hun creativiteit de vrije loop.

...image
...image
...image
...image
...image

Meerdere BSO locaties op één dag

Mochten je collega's in de buurt ook interesse hebben in onze workshops dan kunnen we met meerdere BSO locaties de handen ineenslaan. Onze workshopleider volgt dan een route langs 3, 4 of 5 kinderopvang locaties op één dag.

Dit zorgt er niet alleen voor dat meer kinderen kunnen genieten van het enthousiasme van onze mensen. De prijs per workshop valt ook nog eens een stuk voordeliger uit.

Uitgebreide Muziekprojecten

Onze workshopleiders kunnen zelfs meerdere malen naar jullie BSO locatie komen, om steeds aan 1 of meer groepen workshops te geven. Elke moment beleven de kinderen een andere muziekstijl.

Wij zijn flexibel als het gaat over de precieze indeling per project en dit is in goed overleg af te stemmen.

We hebben momenteel creatieve projecten rond de thema's Feest Rond De WereldZuid-AmerikaElektronische MuziekAfrikaHip-Hop en Street Vibes.

Of wat denk je van de leuke, interactieve muziekvoorstelling Jaap Slingeraap? Hierbij leren de kinderen over muziek, en mogen ze ook meedoen op het podium of vanuit de zaal.

Aan het einde van het project kan er een presentatie door de kinderen gegeven worden ter afsluiting.

Prijs Kinderopvang/BSO Workshops

We bieden workshops aan vanaf 290 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller én leuker op +31 (0)85-2016684.

Geen schoolreisje. Wat nu?

Aan het einde van het schooljaar kijken kinderen uit naar het jaarlijkse schoolreisje. Het dreigt dit jaar door corona in veel gevallen opnieuw niet door te gaan.

De kinderen hebben opnieuw geen perspectief op een ontladende, energieke activiteit. Of toch wel?

Wij komen naar de school
maX Music voorziet deze situatie en bereidt zich voor om voor de hele school alsnog feestelijke activiteiten in de vorm van enthousiaste, inspirerende en bovenal leuke workshops te organiseren.

Met onze Muziekdag, Dansdag, Kunst en Techniekdag, Lipdub en Musical-in-1-dag brengen we de kinderen alsnog een dag om niet te vergeten.

Artiesten op school

Er komen meerdere artiesten van maX Music naar de school die ieder meerdere workshops geven aan verschillende groepen, gedurende de schooldag.

De kinderen reizen langs de workshops en proeven aan allerlei kunstzinnige disciplines.

De kinderen kunnen op deze manier wel 4 of 5 workshops op een dag volgen.

Presentatie
De schooldag kan afgesloten worden met een gezamenlijke presentatie, waarbij de leerlingen het geleerde aan elkaar presenteren.

...image
...image
...image

Praktische details

Tijdens de basisschool activiteiten van maX Music heeft elke workshopleider een eigen lokaal en de groepen kinderen wisselen steeds van ruimte.

In corona-tijd kiezen we samen voor workshops die mobieler zijn zodat elke klas in het eigen lokaal kan blijven.

De meeste workshops kunnen in een gewoon lokaal worden gegeven. Dans workshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal.

Voor een gezamenlijke voorstelling verzorgt de school een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein. Download presentatie-opstelling.

Bij afwezigheid van een grote ruimte of bij slecht weer, kunnen de presentaties in een 'festival setting' in de workshopruimtes worden gehouden waarbij het publiek langs de lokalen gaat.

Benodigdheden
De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor de presentatie verzorgt maX Music de geluidsinstallatie (speakers, mixer, en microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie.

Het is handig en leuk als de leerkracht bij de groep blijft om te assisteren. Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

Rooster activiteiten
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Download voorbeeldrooster.

Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Aan de hand van onze knutseltips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie. De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen. Je zou hierbij kunnen denken aan:

 • Even tot rust komen in het eigen klaslokaal, of buiten spelen
 • Eten en drinken
 • De presentatie van een zojuist gevolgde workshop verder voorbereiden met de eigen leerkracht
 • 'Gewone' lessen volgen kan natuurlijk ook

Prijs

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684. Vermeld daarbij de gewenste datum en het aantal groepen/kinderen.