Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

Kinderboekenweek workshops

Kinderboekenweek workshops

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

Wilt u met uw klas creatief aan de gang rond dit thema? Kies een van de workshops hieronder.

Over de kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.
In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Vlog Workshop

De deelnemers nemen hun eigen vriendschap(pen) eens onder de loep (videocamera!). Door zelf te filmen en monteren brengen tweetallen in beeld wat betekent vriendschap voor hen betekent. Wat maakt dat je vrienden bent, welke activiteiten doen jullie graag samen, wat is het heersende stopwoord, enz. Lees verder.

Zandkunst Workshop

Deelnemers brengen een kort verhaal over vriendschap in beeld met zandtekeningen. Hoe is jullie vriendschap ontstaan, wat vond je leuk, wat schrok je juist af? Lees verder.

Workshop Tatoeages Tekenen

Tatoeages worden vaak gezet om een moment of persoon te eren, of om een groepsband te benadrukken. De deelnemers denken na over/creëren hun eigen symbolen die hun vriendschap(pen) representeren, eerst op papier, en daarna op de huid met speciale stiften. Lees verder.

Makey Makey Workshop
Vlog Workshop
Rap Workshop
Zandkunst Workshop
Workshop Tatoeages Tekenen

Bekijk ook