fbpx Jongeren | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

Jongeren

CKV - Hoe vul je dat in als docent?

introductie

Culturele en Kunstzinnige Vorming als basis voor de jeugd

Kinderen hebben er recht op om in aanraking te komen met kunst en cultuur. In Nederland is dat recht gelukkig sinds het schooljaar 1999/2000 veilig gesteld doordat het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) een verplicht onderdeel op Nederlandse scholen voor het voortgezet onderwijs is geworden. In eerste instantie alleen voor de bovenbouw van havo en vwo, maar inmiddels is het ook ingevoerd op het vmbo.

Augmented Reality Workshop voor jongeren

Augmented Reality Workshop

Wie herinnert zich nog Arnold Schwarzenegger die in de film Terminator extra informatie 'zag' over personen en voorwerpen die hij bekeek?

Creatie Jongerenstadslied

Nieuw Amersfoorts volkslied

De stad Amersfoort is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Toch lijkt de stad een minder duidelijk landelijke profilering te hebben dan bijvoorbeeld steden als Utrecht, Den Haag, en Rotterdam.

Met een nieuw Amersfoorts stadslied in beeld en geluid wil maX Music de profilering duidelijker maken en tegelijk de sociale cohesie, trots en betrokkenheid/inclusie van vooral jongeren verhogen.

Performance Art Carrousel

Performance Art Carrousel

Wanneer is iets kunst, wat is mooi en in hoeverre word je geprikkeld en tot nadenken gezet?

In dit bijzondere programma ervaart een grote groep jongeren enkele uiteenlopende voorstellingen, en wordt er samen met de kunstenaars gesproken over de ervaringen en achterliggende gedachtes.

Nepnieuws Workshop voor jongeren

Nepnieuws Workshop

Facebook staat vol met nepberichten, zo beweren andere nieuwsmedia. De Amerikaanse president Trump noemt zelfs de meest gevestigde nieuwskanalen fake.

Abonneer op Jongeren