fbpx Jongeren | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

Jongeren

Subsidie Extra Hulp voor de Klas

Ondersteuning voor extra personeel

De overheid heeft € 210 miljoen uitgetrokken voor de subsidie Extra Hulp voor de Klas. Deze noodmaatregel is bedoeld om basisscholen, middelbare scholen en het mbo tijdens corona extra hulp en ondersteuning te bieden voor extra personeel.

De subsidie draagt hiermee bij aan het openhouden van de scholen en het continueren van het onderwijs. Dit is noodzakelijk om achterstanden zoveel mogelijk te voorkomen en terug te dringen.

Recycle Song Project voor jongeren

Recycle beats & lyrics

Het thema duurzaamheid is hot onder jongeren. Tijdens de wereldwijde klimaatmarsen komen er opvallend veel scholieren opdagen.

Striptekenen Workshop voor jongeren

Laagdrempelig je fantasie tot leven brengen

Op veel verschillende manieren proberen we onze droombeelden en knotsgekke hersenspinsels te laten zien in onze realiteit.

Just Like Me Voorstelling

Voorstelling Just Like Me

De invloed van social media op scholieren is onmiskenbaar. De gevolgen van deze sociale platformen zijn minder zichtbaar. De lijn is dun tussen een grapje en een iemand pesten. Jongeren overzien niet altijd even goed de gevolgen van hun online gedrag.

maX Music presenteert de voorstelling Just Like Me. Deze interactieve theater voorstelling zorgt dat de gevolgen van sociale media zichtbaar worden en houdt het publiek daarmee een spiegel voor.

Het nut van programmeren en game design voor kinderen en jongeren

introductie

Gamers en helden

Een verslaving, tijdsverspilling, afleiding of slechts onschuldig vermaak en ontspanning? De meningen over gamen zijn verdeeld. Feit is wel dat “nerds” de nieuwe helden zijn, kijk maar naar de successen van o.a. de sitcom 'The Big Bang Theory', de populariteit van de comic films met helden als Spiderman en The Avengers.

In deze lijn heeft ook gamen zich weten te ontworstelen aan het beeld dat het kinderachtig is, of alleen voor eenzame vrijgezellen op een zolderkamer.

Abonneer op Jongeren