Een les in de Braziliaanse martial arts

In de Capoeira Workshop van maX Music komt een enthousiaste workshopleider naar je locatie, en leert een groep jongeren enkele basisbewegingen. Bel ons op +31 (0)85-2016684.

Wat is capoeira?

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen. De oorsprong ligt in spelen en riten van Afrikanen in Braziliaanse slavernij.

In het capoeira spel is er geen winnaar of verliezer. Wel is vaak snel duidelijk wie het spel het beste beheerst; wie is sneller of creatiever? Wie heeft er meer kennis van de regels? Wie heeft meer ervaring?

Capoeira Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Inhoud Capoeira Workshop

De workshopleider leert de groep enkele kenmerkende beweging van capoeira aan zoals de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien.

Na een groepsinstructie gaan de deelnemers in tweetallen de bewegingen oefenen. In deze eerste kennismaking met capoeira vindt er geen fysiek contact plaats. De jongeren oefenen de bewegingen zoveel mogelijk beheerst en in slow motion; er wordt dus niet raak geschopt en geslagen.

Capoeira is geen pure sport; het gaat niet slechts om bewegen maar ook om muziek. De workshopleider begeleidt tijdens de capoeira workshop de oefeningen regelmatig met zijn pandeiro (tamboerijn) en berimbau (hengel-achtig snaarinstrument).

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De leiders van de Capoeira Workshop worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jouw creatieve project.

Capoeira Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Praktische details

De Capoeira Workshop is geschikt voor max. 25 jongeren. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. De workshop duurt minimaal 45 en maximaal 100 minuten. De resultaten van een workshop kunnen ook worden gepresenteerd aan een publiek, en de workshop kan ook deel uitmaken van een workshop carrousel of kunstendag.

Benodigdheden
Als klant zorg je voor een gymzaal of grote lege ruimte (minimaal 60m2) met een gladde vloer. De workshopleider neemt zelf geluidsversterking, muziek en enkele instrumenten mee. Voor de capoeira workshop is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

Capoeira Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Capoeira Workshop

Boek de Capoeira Workshop op je eigen locatie vanaf 290 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.