fbpx Kinderen | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

Kinderen

Oplossingen voor overbelaste noodopvang

Creatieve workshops als oplossing

In deze lockdown hebben kinderen van ouders met een vitaal beroep en kwetsbare kinderen het recht op opvang. Veel meer dan in de eerste coronagolf brengen ouders hun kinderen naar de noodopvang op basisscholen.

Er wordt door gemeentes, GGD, kinderopvangorganisaties en de basisscholen gezocht naar manieren om deze opvang te ontlasten. Zo wordt er gevraagd aan ouders om kritisch te kijken naar zichzelf de piekdagen maandag, dinsdag en donderdag te vermijden in de opvang. Maar er is meer nodig om dit probleem op te lossen.

Creatieve zomer Amersfoort

Creatieve zomeractiviteiten

Veel gezinnen gaan deze zomervakantie vanwege de corona-pandemie minder op vakantie en genieten meer van de zomer in eigen land of zelfs eigen stad. 

Samen met de gemeente Amersfoort en Stichting ABC heeft maX Music een zomerprogramma opgesteld voor de kinderen uit verschillende wijken in de stad. Op deze manier kunnen kinderen toch genieten van een 'staycation'. 

Er worden bijvoorbeeld op verschillende plekken in Amersfoort Percussie, Dans en/of Techniek Workshops georganiseerd. 

Kinderopvang vakantieworkshops

Invulling vakantieactiviteiten

In de vakantieperiodes zijn de kinderen vrij, maar in veel gevallen de ouders niet. Daarom zijn ook in vakanties de kinderopvang en BSO van wezenlijk belang.

Kinderen willen in de vakantie natuurlijk leuke dingen doen en extra vermaakt worden. Even geen school en dan zijn er andere uitlaatkleppen nodig.

Workshops
maX Music ziet de behoefte die kinderen hebben. Daarvoor heeft het energieke, creatieve en culturele workshops ontwikkeld voor kinderen.

Beatbox Workshop voor kinderen

Beatbox Workshop

Beatboxen is indrukwekkend en klinkt stoer. Wellicht ken je het van de video's van Nicole Paris, waarin ze met haar vader haar skills toont.

Zo organiseer je creatieve workshops in corona tijd

Hoe verzorgt maX Music creatieve workshops in corona tijd?

Deze pagina wordt regelmatig aangepast op basis van nieuwe landelijke ontwikkelingen en maatregelen.

Vraag: Is maX Music actief in corona tijd?

Antwoord: Ja, we verzorgen nog steeds veel creatieve projecten voor onder meer scholen, gemeentes en kinderdagverblijven. We houden hierbij steeds rekening met de dan geldende voorschriften.

Abonneer op Kinderen