fbpx Kinderen | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

Kinderen

Creatieve Kinderboekenweek workshops

Workshops over dromen

Kinderboeken over beroepen en dromen-over-later staan centraal in de Kinderboekenweek 2021, die loopt van 6 tot en met 17 oktober 2021. 

Astronaut, coureur of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

introductie

Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Corona laat z’n sporen achter in onze maatschappij, ook in het onderwijs. Kinderen en jongeren hebben leerachterstanden opgelopen, maar hebben vaak ook op sociaal emotioneel vlak een klap gekregen, door de sociale isolatie en/of een gebrek aan ervaringen.

Workshops als vervanging schoolreisje

Geen schoolreisje. Wat nu?

Aan het einde van het schooljaar kijken kinderen uit naar het jaarlijkse schoolreisje. Het dreigt dit jaar door corona in veel gevallen opnieuw niet door te gaan.

De kinderen hebben opnieuw geen perspectief op een ontladende, energieke activiteit. Of toch wel?

Wij komen naar de school
maX Music voorziet deze situatie en bereidt zich voor om voor de hele school alsnog feestelijke activiteiten in de vorm van enthousiaste, inspirerende en bovenal leuke workshops te organiseren.

Oplossingen voor overbelaste noodopvang

Creatieve workshops als oplossing

In deze lockdown hebben kinderen van ouders met een vitaal beroep en kwetsbare kinderen het recht op opvang. Veel meer dan in de eerste coronagolf brengen ouders hun kinderen naar de noodopvang op basisscholen.

Er wordt door gemeentes, GGD, kinderopvangorganisaties en de basisscholen gezocht naar manieren om deze opvang te ontlasten. Zo wordt er gevraagd aan ouders om kritisch te kijken naar zichzelf de piekdagen maandag, dinsdag en donderdag te vermijden in de opvang. Maar er is meer nodig om dit probleem op te lossen.

Creatieve zomer Amersfoort

Creatieve zomeractiviteiten

Veel gezinnen gaan deze zomervakantie vanwege de corona-pandemie minder op vakantie en genieten meer van de zomer in eigen land of zelfs eigen stad. 

Samen met de gemeente Amersfoort en Stichting ABC heeft maX Music een zomerprogramma opgesteld voor de kinderen uit verschillende wijken in de stad. Op deze manier kunnen kinderen toch genieten van een 'staycation'. 

Er worden bijvoorbeeld op verschillende plekken in Amersfoort Percussie, Dans en/of Techniek Workshops georganiseerd. 

Kinderopvang vakantieworkshops

Invulling vakantieactiviteiten

In de vakantieperiodes zijn de kinderen vrij, maar in veel gevallen de ouders niet. Daarom zijn ook in vakanties de kinderopvang en BSO van wezenlijk belang.

Kinderen willen in de vakantie natuurlijk leuke dingen doen en extra vermaakt worden. Even geen school en dan zijn er andere uitlaatkleppen nodig.

Workshops
maX Music ziet de behoefte die kinderen hebben. Daarvoor heeft het energieke, creatieve en culturele workshops ontwikkeld voor kinderen.

Abonneer op Kinderen