Workshops als vervanging schoolreisje

Geen schoolreisje. Wat nu?

Aan het einde van het schooljaar kijken kinderen uit naar het jaarlijkse schoolreisje. Het dreigt dit jaar door corona in veel gevallen opnieuw niet door te gaan.

De kinderen hebben opnieuw geen perspectief op een ontladende, energieke activiteit. Of toch wel?

Wij komen naar de school
maX Music voorziet deze situatie en bereidt zich voor om voor de hele school alsnog feestelijke activiteiten in de vorm van enthousiaste, inspirerende en bovenal leuke workshops te organiseren.

Met onze Muziekdag, Dansdag, Kunst en Techniekdag, Lipdub en Musical-in-1-dag brengen we de kinderen alsnog een dag om niet te vergeten.

Artiesten op school

Er komen meerdere artiesten van maX Music naar de school die ieder meerdere workshops geven aan verschillende groepen, gedurende de schooldag.

De kinderen reizen langs de workshops en proeven aan allerlei kunstzinnige disciplines.

De kinderen kunnen op deze manier wel 4 of 5 workshops op een dag volgen.

Presentatie
De schooldag kan afgesloten worden met een gezamenlijke presentatie, waarbij de leerlingen het geleerde aan elkaar presenteren.

...image
...image
...image

Praktische details

Tijdens de basisschool activiteiten van maX Music heeft elke workshopleider een eigen lokaal en de groepen kinderen wisselen steeds van ruimte.

In corona-tijd kiezen we samen voor workshops die mobieler zijn zodat elke klas in het eigen lokaal kan blijven.

De meeste workshops kunnen in een gewoon lokaal worden gegeven. Dans workshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal.

Voor een gezamenlijke voorstelling verzorgt de school een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein. Download presentatie-opstelling.

Bij afwezigheid van een grote ruimte of bij slecht weer, kunnen de presentaties in een 'festival setting' in de workshopruimtes worden gehouden waarbij het publiek langs de lokalen gaat.

Benodigdheden
De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor de presentatie verzorgt maX Music de geluidsinstallatie (speakers, mixer, en microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie.

Het is handig en leuk als de leerkracht bij de groep blijft om te assisteren. Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

Rooster activiteiten
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Download voorbeeldrooster.

Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Aan de hand van onze knutseltips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie. De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen. Je zou hierbij kunnen denken aan:

  • Even tot rust komen in het eigen klaslokaal, of buiten spelen
  • Eten en drinken
  • De presentatie van een zojuist gevolgde workshop verder voorbereiden met de eigen leerkracht
  • 'Gewone' lessen volgen kan natuurlijk ook

Prijs

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684. Vermeld daarbij de gewenste datum en het aantal groepen/kinderen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.