Gooi al je improvisatie in de strijd

De Amerikaanse theaterdocent Keith Johnstone sloeg ooit aan het experimenten met theater. Het fenomeen 'theatersport' waaide al snel over naar Nederland, en sindsdien steken er overal theatersportgroepen de kop op. Op televisie waren de Lama's jarenlang actief met een humoristische vorm van theatersport.
In de Workshop Theatersport van maX Music ontdek je dat er ook in veel jongeren een lama schuilt.

Theaterdag
De Theatersport Workshop kan deel uitmaken van een Cultuurdag, of een Theater Themadag waarbij meerdere groepen workshops krijgen toewerken naar een gezamenlijke voorstelling.

Online lessen

In de online Theatersport Workshop gaan we aan de slag met verschillende theatersport games. 

We gaan improviseren met elkaar, luisteren en doorbouwen op elkaars ideeën. Dit doen wij bijvoorbeeld in een woord voor woord verhaal, of een commercial voor een huishoudelijk apparaat waarvan je nog niet wist dat je hem nodig had.
Voer opdrachten uit in kleinere groepjes in de break out sessies. In de plenaire sessie creëren we een podium voor scènes door de camera uit te schakelen.

Kortom een workshop vol met lol, uitdaging en manieren om online contact te maken met elkaar.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Theatersport Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Inhoud Theatersport Workshop

De workshop begint bij de basis van improviseren. De deelnemers krijgen oefeningen om het lichaam op te warmen en de fantasie te prikkelen. Vervolgens stort de groep zich in verschillende theatersport games die resulteren in een onvoorspelbare en vermakelijke wedstrijd. De deelnemers zijn ook beurtelings elkaars publiek - bij theatersport zeer interactief en bepalend voor de inhoud van het spel. Het is mogelijk om met meerdere groepen en workshopleiders tegelijk te werken.

Leerdoelen
Theatersport is niet alleen maar lachen, gieren en brullen. De oefeningen zijn gebaseerd op spontaniteit, positiviteit, spelplezier, samenwerking en hulpvaardigheid. Onder begeleiding van de workshopleider ontwikkelen de deelnemers lef, creativiteit en concentratie.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeeld theatersport game

Twee deelnemers spelen een scène van één minuut. Het speelt zich af in een badkamer en ieder heeft maar twee zinnen tekst. Het publiek roept welke emoties moeten worden gebruikt, bijvoorbeeld 'doodsangst' en 'smoorverliefd'.  De twee deelnemers spelen nu dezelfde scène eerst in doodsangst en vervolgens als smoorverliefd. De verschillende resultaten en de humor hiervan zullen iedereen direct opvallen.

Theatersport Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Professionele docenten

De Workshop Theatersport van maX Music wordt gegeven door professionele theaterdocenten met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een workshop van maX Music.

Theatersport Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Prijs Theatersport Workshop

Boek de Theatersport Workshop op jullie eigen locatie vanaf 290 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.